De Vlaamse misdaadserie Undercover is vanaf 3 mei ook op Netflix te zien en wij spraken daarover met hoofdrolspeelsters Anna Drijver en Elise Schaap.

In Nederland behoren Anna Drijver en Elise Schaap tot de top en maken ze allerlei mooie series; Anna was bijvoorbeeld te zien in Levenslied en Zwarte Tulp, en Elise heeft de lachers op haar hand in Familie Kruys en De TV Kantine.

Met de Vlaamse misdaadserie Undercover worden de twee straks wereldberoemd. De serie over twee undercoveragenten die een gewelddadige xtc-dealer op moeten pakken, is vanaf 3 mei wereldwijd te zien op Netflix.

Braziliaanse Anna

Elise: "Wat ik daar nou heel geestig aan vind, is dat in veel landen je stem wordt nagesynchroniseerd." Anna: "Ja, ik werd via Instagram benaderd door mijn Braziliaanse stem-double. Ze had me een enthousiast berichtje gestuurd. Dat is wel nieuw voor me. Het is echt een leuk idee dat we in 190 landen te zien zijn, terwijl het zo’n lokaal verhaal is."

Article continues after the ad

Pieken en dalen

Een ijzersterke serie zoals Undercover zorgt er ook voor dat de actrices blijven houden van hun vak. Elise: "Zo’n project als dit is zo goed. Je krijgt een inkijkje in het leven van zo’n undercoveragent, hoe fucking heftig dat wel niet is. Dat ik onderdeel ben van zo’n verhaal, daar gaat mijn hart wel sneller van kloppen." 

Anna: "We hebben ook samen in Bride Flight gespeeld, nu tien jaar geleden. Dat was ook zo’n piek. We wisten dondersgoed dat we met onze neus in de boter waren gevallen. We zaten allebei nog op de toneelschool en het waren gewoon goede vrouwenrollen. Alles was er leuk aan. Toen dachten we ook: hierna zal alles tegenvallen."

Verzuurde acteurs

Na Bride Flight leek dat inderdaad het geval te zijn voor Anna Drijver. "Daarna kwam ik in een toneeltour met allemaal verzuurde acteurs terecht. Dat hoort er ook bij. Maar met Undercover dachten Elise en ik meteen: dit is weer zo’n neus-in-de-boter-project. Als dit soort dingen blijft langskomen, raak je nooit meer out of love met dit werk."

De drie P's

Om ervoor te zorgen dat het werk leuk blijft, heeft Elise Schaap ook een tip. "Let op: als je niet weet of je een project moet doen – en dat geldt voor alle zzp’ers – dan neem je het rijtje Poen, Prestige of Pret. Als er twee P’s aanwezig zijn, kun je de film doen. Nooit genoegen nemen met één van de drie, altijd twee. Of drie van de drie, maar dan hoef je de P’s er niet eens bij te pakken, haha."

Undercover is vanaf 3 mei te zien op Netflix. Het complete interview met Anna Drijver en Elise Schaap is te lezen in Veronica Magazine. 

More content below the advertising