Source
Foto: Dario en Misja

Anita Witzier heeft weinig met de glitter en glamour van de tv-wereld. Laat haar maar mooie programma's maken, zoals De reünie. Wij spraken haar over het nieuwe seizoen.

Het nieuwe seizoen van De reünie wordt iets anders dan we gewend zijn. Dit keer wordt er niet in de studio gefilmd. Anita Witzier: "We gaan echt naar de scholen toe en filmen op locatie. Dat is geweldig, want daardoor kun je de sfeer van zo’n gebouw en de omgeving echt neerzetten." Witzier verwacht veel van deze verandering. "Sommige leerlingen heb ik in de weken ervoor al op die plek ontmoet om samen herinneringen op te halen. In de grote reportages vertellen mensen zelf hun verhaal, zonder mijn tussenkomst. Ik denk dat het prachtig wordt."

Talpa

De presentatrice werkt sinds 1996 al voor de KRO en ziet zichzelf niet snel verhuizen, ook al werd ze recent nog benaderd door Talpa. "Ongeveer anderhalf jaar geleden kreeg ik een telefoontje of ik misschien openstond voor een gesprek. Maar nee, dat is niet mijn plek. Ik hou van de publieke omroep en daar voel ik me thuis." Ze ziet zichzelf ook niet snel vertrekken naar Omroep Max. "Ik zou echt niet weten wat ik daar zou moeten doen. Volgens mij zit Max vol met allemaal leuke vrouwen die een beetje in hetzelfde stramien zitten als ik. Zeker nu Irene Moors er ook naartoe is. Ik kan daar op dit moment niet zo veel aan toevoegen."

Houdbaarheidsdatum

Het is opvallend dat ze benaderd is door Talpa aangezien John de Mol juist wil verjongen en om die reden is Gallyon van Vessem ontslagen bij Hart van Nederland. "Ik begrijp dat niet. Ik denk juist dat het publiek heel erg hangt aan die vertrouwde gezichten van Hart van Nederland. Dan zeggen ze dat het ‘tijd is voor vernieuwing’. Dat kan natuurlijk, maar als vernieuwing alleen verjonging betekent, dan vind ik dat nergens op slaan. Het is belachelijk dat je als vrouw een houdbaarheidsdatum hebt."

Article continues after the ad

Pensioen

Anita Witzier is zelf 58 en denkt nog lang niet aan stoppen. "Ik vind dat mensen zouden moeten mogen kiezen of ze stoppen met werken. Voor mij persoonlijk: ik kan nog wel jaren door. Ik heb er zo veel plezier in. Mijn werk maakt mijn wereld zo veel groter. Ik hoef niet per se in het harnas te sterven, maar voor pensioen is het echt nog veel te vroeg."

Het complete interview met Anita Witzier staat in Veronica Magazine, nummer 44. 

More content below the advertising