Als je het hele weekend in bed hebt lopen grienen om het naderende einde van Andrew Lincoln in The Walking Dead, dan hebben wij goed nieuws voor je! 

Zombie-Rick
De Nederlandse fans moeten nog even geduld hebben tot morgen, maar de Amerikanen hebben gisteravond al afscheid van Rick Grimes genomen in een emotionele aflevering van The Walking Dead. Maar het vaarwel is minder definitief dan gedacht. Andrew Lincoln zal volgens The Hollywood Reporter namelijk opnieuw in de rol van Rick kruipen in drie The Walking Dead-films. Maar gaat het hier om prequels, spin-offs, zombie-Rick of is er toch iets anders aan de hand?

Finale
De mensen die niet willen weten hoe het is afgelopen met Rick, kunnen nu beter stoppen met lezen. Sluit je browser maar, we wachten wel even. Oké, tussen ons gezegd en gezwegen: Rick heeft zijn grote finale overleefd! De films zullen dan ook het verhaal wat er met hem gebeurde ná zijn laatste aflevering. Teleurstellend genoeg zullen de films niet in de bioscoop, maar alleen op televisie worden vertoond. De productie van deze televisiefilms zal volgend jaar van start gaan. Helaas is nog niet bekend wanneer we het eindresultaat kunnen bewonderen.

 

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag