"Die Hollandse kneuterigheid, daar zijn wij goed in"

De finale van Heel Holland Bakt is in zicht. Veronica Magazine sprak met André van Duin over de winterse editie en waarom het programma zo een groot succes is. 

Met uitzondering van een korte kersteditie in 2015 is dit de eerste keer dat Heel Holland Bakt in het winterseizoen wordt uitgezonden. Andre van Duin, die in 2016 de presentatie overnam van Martine Bijl nadat ze werd getroffen door een hersenbloeding, vindt een winters seizoen ook veel prettiger. "Bakken is sowieso iets wat meer bij de winter past, vind ik. De kans is zeker aanwezig dat we volgend jaar weer in de winter gaan uitzenden. En anders zou het nieuwe seizoen ook wel heel snel op deze reeks komen."

More content below the advertising

Voordat van Duin het programma presenteerde, was hij al een trouwe kijker. "Mijn man Martin wilde het altijd zien, hij kookt en bakt graag. Hoewel ik zelf geen taarten bak, vond ik het ook altijd leuk om met hem mee te kijken. Je hoeft toch ook niet per se een fervent bakker te zijn om van dit programma te houden? Van alle kijkers bakken misschien 100.000 mensen fanatiek. Wij kijken thuis ook wel naar programma’s als The Great British Bake Off. Hoewel Engeland bekendstaat om haar bakcultuur, vind ik dat wij het veel leuker doen. Die Hollandse kneuterigheid, daar zijn wij goed in."

Jurylid Robèrt van Beckhoven legt uit dat het programma zo een succes is door die luchtige toon. "Het is geen afzeiktelevisie. Het is typisch zo’n programma dat je onderuitgezakt kijkt, met je voeten op tafel. Je bent toch altijd weer benieuwd naar de ideeën van de kandidaten. Alle betrokkenen doen hun best om het zo perfect mogelijk te doen, en dat zie je eraan af. Het is serieus, maar er wordt ook gelachen."

De finale van Heel Holland Bakt is te zien om 20:25 uur op NPO 1.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.