De finale van Heel Holland Bakt is in zicht. Veronica Magazine sprak met André van Duin over de winterse editie en waarom het programma zo een groot succes is. 

Met uitzondering van een korte kersteditie in 2015 is dit de eerste keer dat Heel Holland Bakt in het winterseizoen wordt uitgezonden. Andre van Duin, die in 2016 de presentatie overnam van Martine Bijl nadat ze werd getroffen door een hersenbloeding, vindt een winters seizoen ook veel prettiger. "Bakken is sowieso iets wat meer bij de winter past, vind ik. De kans is zeker aanwezig dat we volgend jaar weer in de winter gaan uitzenden. En anders zou het nieuwe seizoen ook wel heel snel op deze reeks komen."

Article continues after the ad

Voordat van Duin het programma presenteerde, was hij al een trouwe kijker. "Mijn man Martin wilde het altijd zien, hij kookt en bakt graag. Hoewel ik zelf geen taarten bak, vond ik het ook altijd leuk om met hem mee te kijken. Je hoeft toch ook niet per se een fervent bakker te zijn om van dit programma te houden? Van alle kijkers bakken misschien 100.000 mensen fanatiek. Wij kijken thuis ook wel naar programma’s als The Great British Bake Off. Hoewel Engeland bekendstaat om haar bakcultuur, vind ik dat wij het veel leuker doen. Die Hollandse kneuterigheid, daar zijn wij goed in."

Jurylid Robèrt van Beckhoven legt uit dat het programma zo een succes is door die luchtige toon. "Het is geen afzeiktelevisie. Het is typisch zo’n programma dat je onderuitgezakt kijkt, met je voeten op tafel. Je bent toch altijd weer benieuwd naar de ideeën van de kandidaten. Alle betrokkenen doen hun best om het zo perfect mogelijk te doen, en dat zie je eraan af. Het is serieus, maar er wordt ook gelachen."

De finale van Heel Holland Bakt is te zien om 20:25 uur op NPO 1.

More content below the advertising