Andre Hazes moest kiezen tussen zijn werk of zijn gezin en maakte bijna de verkeerde keuze. Veronica Magazine sprak hem over zijn turbulente jaar.

André Hazes heeft geen gemakkelijke tijd achter de rug. Hij werkte zich kapot en dat koste hem bijna zijn relatie met Monique. Hij schreef er zelfs het nummer Dicht bij Mij over. "Het is geschreven in de tijd dat Moon en ik uit elkaar waren. Ik was ervan overtuigd dat het niet meer goed zou komen tussen ons."

Het werk nam zoveel tijd in beslag dat hij een belangrijke keuze moest maken. "Het werk werd me te veel doordat ik er ineens Golden Boys bij ging doen. Dat heeft me genekt. Thuis had ik ook nog een vrouw en een kind. Toen koos ik ervoor om -de slechtste keuze die je ooit in je leven kunt maken- afstand te nemen van mijn gezin.’’

Hij nam een maand vakantie en de liefde tussen de twee bloeide weer op. Het gezin is weer helemaal gelukkig en André moet ook niet denken aan een andere vrouw. "Ik zou nooit vreemdgaan, want zelf zou ik dat van Moon ook niet accepteren. Dat ga je ook nooit over me te horen krijgen, nooit, nooit, nooit! Daar ben ik niet van."

De 24-jarige zanger is in een korte periode volwassen geworden. "Als ik een papadag heb, hoor ik niet om zes uur 's ochtends thuis te komen. Dat heb ik natuurlijk allemaal geflikt, maar daar leer je van." Dat betekent niet dat hij nu opeens een brave burger is. "Ik gedraag me nu, maar ik heb mij voorgenomen om na Ahoy weer een klein beetje stout te worden. Na mijn shows zuip ik die hele Ahoy leeg!"

André Hazes staat met zijn nieuwe album Anders op 26 en 27 oktober in Ahoy. Nog geen kaarten kunnen krijgen? Klik hier om ze nu te bestellen!

Golden Boys

Uitzending
Een van de beste muziekdocumentaires ooit gemaakt

Amy Winehouse was een geweldige zangeres en kwam op 27-jarige leeftijd op tragische wijze aan haar einde. Deze documentaire geeft een kijkje in haar turbulente leven. 

Amy Winehouse gebruikte haar muziek om haar persoonlijke problemen te uiten en werd onverwacht een wereldberoemde zangeres. Aan die roem zat een keerzijde en de media-aandacht in combinatie met haar wilde levensstijl begon zijn tol te eisen. Ze raakte verslaafd aan drank en drugs en op 27-jarige leeftijd overleed ze aan alcoholvergiftiging. 

Iedereen die belangrijk was voor Amy Winehouse werkte mee aan Amy en het resultaat is een van de meest diepgravende, eerlijke en onthullende muziekdocumentaires ooit gemaakt. Het is daardoor een aanrader voor de trouwe fans maar ook voor iedereen die haar alleen maar kent van een paar liedjes op de radio en de vele verhalen over haar wilde en tragische privéleven. 

Amy is te zien op Netflix.

Amy

★★★★★
Documentaire 2014
Film

De Wereld Draait Door

- Eric Smit.  Jarenlang hebben bankiers via ingenieuze constructies Europese overheden belazerd en miljarden geroofd. 55 om precies te zijn, zo bleek uit de bevindingen van een internationaal journalistiek onderzoeksplatform. Follow the Money deed hieraan mee, hoofdredacteur Eric Smit zit aan tafel.

- Patty Brard (foto) en Diederik Jekel. Patty Brard en wetenschapsjournalist Diederik Jekel presenteren samen VetGelukkig?!, een NTR-programma waarin zij vanuit hun persoonlijke ervaring onderzoeken hoe het is om overgewicht te hebben.

- Kees van Kooten. Uitgeverij van Oorschot eert onze verhalenschrijvers door zoveel mogelijk van hun schrijfsels in een boekje te proppen, op binnenzakformaat. Nu is de beurt aan Kees van Kooten.

- Muziek: Ruben Hein.

- Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts

 

RTL Late Night met Twan Huys

- StukTV. Op YouTube domineren Giel de Winter, Stefan Jurriens en Thomas van der Vlugt met bijna twee miljoen abonnees. Vanavond vertellen de mannen over het succes van StukTV en het nieuwe seizoen van Jachtseizoen.

- Kees van der Spek. In Oplichters op het internet gaat Kees van der Spek achter deze criminelen aan. Hoe gevaarlijk is het om zo’n programma te maken?

- Maria Fiselier. Ze is een van de grootste operatalenten ter wereld, maar het grote publiek leerden haar kennen in het programma Beste Zangers. Nu wil Maria Fiselier klassieke en moderne muziek bij elkaar brengen.

- Babette Labeij. Zangcoach Babette Labeij kennen we natuurlijk van televisieprogramma's als Junior SongfestivalPopstars en The Voice. Vanavond vertelt ze over haar boek Zing!

 

Pauw

- Een jaar geleden werd het kabinet Rutte III beëdigd. Vanavond blikken politiek verslaggevers Rutger Castricum, Wouter de Winther, Emilie van Outeren en Peter Kee terug.

- Sergio Vyent en Victor Abeln. First Dates, het programma waarin mensen op een eerste date gaan, is zeer populair. Gastheer Sergio Vyent en barman Victor Abeln vertellen samen met deelnemers over het succes. 

- Simone Weimans. Ze neemt fragmenten mee van programma’s die haar opvielen in de afgelopen week.