Andre Hazes op bed
Source
Set Vexy

André Hazes heeft een turbulente periode achter de rug. Aan de hand van enkele songteksten van zijn nieuwe album Thuis vroeg Veronica Magazine de zanger het hemd van het gespierde lijf. 

Dus laat me nu m’n gang maar gaan
Ik trek me er toch niets van aan
(Uit: Het Is Wat het Is)

"Dit nummer heb ik in december geschreven, toen zo’n beetje heel Nederland over me heen viel. Daar had ik het ook wel zelf naar gemaakt. Als ik er nu op terugkijk, zie ik dat ik dingen anders had kunnen doen. Alleen, het blijft mij wel verbazen hoe héftig Nederland kan zijn. Ik heb de vreselijkste berichten gekregen, tot doodsbedreigingen aan toe. Negen van de tien keer komt dat van mensen zonder profielfoto, dus dat boeit me verder niet. Maar er is een tijd geweest dat er dingen over mij werden geschreven die gewoon echt niet waar waren. Dat ik een relatie zou hebben gehad met Jamie Been, bijvoorbeeld. Dat meisje heb ik nog nooit in mijn leven gezien."

En de geruchten over Nikkie Plessen?
"Ook onzin. Dat is hetzelfde als dat ik vanavond met jou naar de kroeg ga en je aan de hand door de mensen trek. Van mij en Nikkie zijn daar foto’s van gemaakt. In dat geval kan ik nog wel begrijpen dat het spannend is, of zo, maar waar slaat het op om er zomaar een Jaimie bij te halen? Ik moést dat van me afschrijven. Mij doet het niets, ik kan wel wat hebben. Maar mijn zoon kan dat later allemaal lezen. Zelf heb ik ook dingen op social media gepost die niet respectvol naar mijn gezin zijn. Dat kan ik later uitleggen: 'Papa was een lul, ik dacht niet logisch na', maar tegen leugens kan ik me niet weren."

Article continues after the ad

 

Nee het lukt je niet alleen
Wees maar blij dat je een vriend hebt
Als je in de nacht verdwaalt
Dat iemand je nog vindt
(Uit: Het Lukt Je Niet Alleen)

"Op het moment zelf had ik het dus helemaal niet door, maar ik ben stronteigenwijs geweest. Ik luisterde naar niemand, terwijl iedereen het beste met me voor had: 'Jongen wat ben je nou aan het doen?' In de tijd dat ik weer terugkwam bij Moon, ben ik me gaan focussen op sporten en ik ben gestopt met drinken. Pas toen kon ik weer helder denken."

Had je destijds bij Bridget wel het idee: we hebben een toekomst samen?
"Daar waren we helemaal niet zo mee bezig. We hadden gewoon een leuke tijd. Ik was losgeslagen, lang leve de lol. Dat was wat ik toen nodig had."

En als dat nou ten koste is gegaan van Bridget?
"We zijn toch allemaal volwassen?"

We hebben ook allemaal een hart dat gebroken kan worden.
"Dat hoop ik niet, dat ik dat bij haar heb gedaan. Ik zou dat heel spijtig vinden. Maar we hebben samen besloten te stoppen. Voordat ik naar Curaçao vertrok, zagen we al in dat dat het beste voor ons allebei was. Bridget en ik hebben allebei onze dingetjes. Wij hebben een partner nodig die daarmee om kan gaan en die voor ons zorgt. Je moet niet twee mensen met dingetjes bij elkaar zetten."

 

Er zijn wel 100.000 dingen, die ik zou kunnen noemen
Waarom jij niet weg mag gaan
(Uit: De Liefde van Mijn Leven)

"Dit lied heb ik pas durven schrijven toen Monique en ik uiteindelijk toch weer bij elkaar zijn gekomen. Er is geen vrouw, geen méns, die mij zo goed kent als Monique. Vanaf dag één heeft zij alles met mij meegemaakt: de shit, het succes, hoe hard je ervoor hebt moeten knokken. We hebben tijden gekend dat we achthonderd euro in de maand hadden. Iedereen die nu bij mij in zou stappen, maakt dít leven mee. Zelfs al zou het verkeerd gaan tussen ons: Monique zal altijd de liefde van mijn leven zijn."

Hoe hebben jullie een nieuwe start gemaakt?
"Corona! We hebben zoveel tijd gehad om met elkaar te praten, en dat doen we steeds. Het is nog nooit zo lang goed gegaan tussen ons als nu. Dus een open communicatie werkt."

Het complete interview met André Hazes is te lezen in Veronica Magazine nummer 39.

More content below the advertising