Het controversiële boek American Psycho was prima bronmateriaal voor een ijzersterke thriller vol duistere humor maar het verhaal leende zich minder voor een musical. 

In 1991 werd de literaire wereld geschokt door American Psycho, een duister maar ook humoristisch verhaal over seriemoordenaar Patrick Bateman. In 2000 werd dit een geweldige film met Christian Bale in een van zijn beste rollen ooit. Wat is dan de volgende stap? Een musical natuurlijk! In 2013 bracht Duncan Sheik het verhaal, gecombineerd met wat duistere dansmuziek, naar het Britse podium. Matt Smith, bekend uit The Crown, speelde de hoofdrol en de recensies waren redelijk positief. In 2016 bracht Sheik zijn musical naar Amerika, met dit keer in de hoofdrol Benjamin Walker, uit Abraham Lincoln: Vampire Hunter. Het Amerikaanse publiek liep er niet warm voor en na iets meer dan tachtig voorstellingen viel het doek. 

 

More content below the advertising
More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.