Good Moaning! De legendarische cultserie 'Allo 'Allo! krijgt een monument! Yvette, Helga, Gruber en Herr Flick zijn aanwezig bij de onthulling. 

Dat schrijft de BBC. Deze Britse komedieserie speelt zich af in en rond een café in Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. De sitcom groeide uit tot misschien wel één van de beste Britse series ooit. Ook hier in Nederland genoot 'Allo 'Allo! (uitgezonden door de TROS, later door RTL 5 en RTL 7) enorm veel bekendheid. 
 

Article continues after the ad

Allo Allo-monument

Nu is het dus tijd voor een eigen monument, want om wat voor reden dan ook was dat er blijkbaar nog niet. Café René in het Britse plaatsje Mundford krijgt de eer, daar zal op 7 september de onthulling plaatsvinden.


De cast van Allo Allo

En wie zijn erbij? Vicki Michelle, Kim Hartman, Guy Siner en Richard Gibson. Oftewel: Yvette, Helga, Gruber en Herr Flick. Die tweede en laatste kwamen dit jaar nog naar Nederland. Hoofdrolspeler Gorden Kaye (cafébaas René Artois) maakt het allemaal niet meer mee. Hij overleed in 2017. Carmen Silvera speelde Renés vrouw Edith. Zij overleed in 2002.
 

More content below the advertising