Source
Foto: Jacqueline de Haas

The Passion vindt dit jaar plaats in Dordrecht en wij vertellen je alles wat je moet weten over dit jaarlijkse muziekspektakel. 

Tijdens The Passion wordt het Paasverhaal op een moderne manier verteld aan de hand van populaire liedjes. Dit jaar vindt het evenement plaats in Dordrecht en wordt de rol van Jezus gespeeld door musicalster Edwin Jonker. 

Article continues after the ad

De cast

Naast Edwin Jonker is zangeres Edsilia Rombley te zien in de rol van Maria, speelt Porgy Franssen de Romeinse heerser Pilatus, neemt singer-songwriter Lucas Hamming de rol op zich van verrader Judas en wordt het verhaal verteld door presentator Martijn Krabbé.

Het thema

Het grote spektakelstuk wordt ook aangepakt om een maatschappelijk thema te belichten en dit jaar is het eenzaamheid. Onder de noemer #jebentnietalleen wordt benadrukt hoe belangrijk het is om voor een ander klaar te staan. 

De muziek

Een belangrijk onderdeel van The Passion is natuurlijk de muziek en de playlist is al bekend. Treur niet van rapper Diggy Dex, Wen d'r maar aan van Anouk, Recht uit m'n hart van Jan Smit en Als ik je laat gaan van Trijntje Oosterhuis zijn vanavond allemaal te horen. Ook Vrienden van Marco Borsato komt voorbij en Edwin Jonker gaf al een voorproefje bij Jinek.

Voor iedereen

The Passion is voor iedereen, gelovig en niet-gelovig, maar ook voor blinde en dove mensen. Op Radio 2 zorgt Wouter van der Goes voor een audiodescriptie en vertelt hij tussen de dialogen door wat er in beeld gebeurt. En op NPO 1 extra wordt het spektakel uitgezonden met een doventolk. 

 
The Passion is vanavond te zien om 20:35 uur op NPO 1.
More content below the advertising