Vanaf vanavond zendt RTL 7 iedere dag een Rocky-film uit, met als hoogtepunt de televisiepremière van Creed. Wij zetten de films voor je op een rijtje.

Rocky (1976) 

De eerste en de beste. Rocky Balboa is een mislukte bokser vol talent. Hij krijgt de kans om tegen wereldkampioen Apollo Creed te boksen en besluit zijn training dit keer wel serieus aan te pakken. Onder leiding van chagrijnige trainer Mickey en gesteund door zijn vriendin Adrian gaat Rocky de strijd aan met Creed. 

19 januari om 22:05 op RTL 7.

Rocky II (1979)

"There's not gonna be a rematch" waren de woorden van Apollo Creed aan het einde van Rocky en het verhaal over de Italian Stallion leek afgelopen te zijn. Rocky Balboa had zich bewezen in de ring en vertrok naar huis met Adrian, zijn echte prijs. De film was zo een groot succes, Stallone won zelfs een Oscar voor het scenario, dat er alsnog dit vervolg kwam, met als verhaal... de rematch. 

20 januari om 21:30 uur op RTL 7.

Rocky III (1982)

De eerste twee films draaiden om Rocky en Apollo, in deel drie is de uitdager Clubber Lang, gespeeld door Mr. T. Volgens Lang heeft Rocky alleen maar losers verslagen en is hij daarom geen echte kampioen. Rocky moet harder trainen dan ooit en wordt daarbij geholpen door zijn oude rivaal Apollo Creed.

21 januari om 22:15 uur op RTL 7

Rocky IV (1985)

"I must break you" en "If he dies, he dies", de Russische uitdager Ivan Drago heeft weinig tekst, maar wat hij zegt, blijft je ook altijd bij. Het vierde deel is meer actiefilm dan rauw boksdrama. Drago is een karikatuur van de slechte Rus en met een emotionele speech verslaat Rocky communisme, dat is ook grotendeels het verhaal van Rocky IV.

22 januari om 20:30 uur op RTL 7

Rocky V (1990)

Dit had de afsluiter van de reeks moeten zijn, maar niemand vond het echt een goede film, zelfs Stallone vindt Rocky V een tegenvaller. Rocky Balboa heeft te veel klappen op zijn hoofd gehad en mag niet meer boksen. Hij gaat met pensioen en besluit het jonge talent Tommy Gunn te trainen, daar krijgt hij al snel spijt van.

22 januari om 22:15 op RTL 7.

Rocky Balboa (2006)

Het zat Stallone toch niet lekker dat het vijfde deel zo matig was en de filmserie moest gewoon een beter einde krijgen, dat werd Rocky Balboa. Net zoals Stallone zelf pakt Rocky de kans aan om zich nog een laatste keer te bewijzen en het lukte Stallone om met een hele sterke afsluiter te komen. 

23 januari om 20:30 uur op RTL 7.

Creed (2015)

Stallone was klaar met Rocky en dit keer meende hij het echt. Totdat regisseur Ryan Coogler opeens voor zijn neus stond en met het idee kwam voor een spin-off. Creed draait dan wel om de zoon van Apollo, maar dit is een typische Rocky-film waarin Stallone bewijst dat hij stiekem een geweldige acteur is.

24 januari om 20:30 op RTL 7.

More content below the advertising
More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.