Vanaf vanavond zendt RTL 7 iedere dag een Rocky-film uit, met als hoogtepunt de televisiepremière van Creed. Wij zetten de films voor je op een rijtje.

Rocky (1976) 

De eerste en de beste. Rocky Balboa is een mislukte bokser vol talent. Hij krijgt de kans om tegen wereldkampioen Apollo Creed te boksen en besluit zijn training dit keer wel serieus aan te pakken. Onder leiding van chagrijnige trainer Mickey en gesteund door zijn vriendin Adrian gaat Rocky de strijd aan met Creed. 

19 januari om 22:05 op RTL 7.

Rocky II (1979)

"There's not gonna be a rematch" waren de woorden van Apollo Creed aan het einde van Rocky en het verhaal over de Italian Stallion leek afgelopen te zijn. Rocky Balboa had zich bewezen in de ring en vertrok naar huis met Adrian, zijn echte prijs. De film was zo een groot succes, Stallone won zelfs een Oscar voor het scenario, dat er alsnog dit vervolg kwam, met als verhaal... de rematch. 

20 januari om 21:30 uur op RTL 7.

Rocky III (1982)

De eerste twee films draaiden om Rocky en Apollo, in deel drie is de uitdager Clubber Lang, gespeeld door Mr. T. Volgens Lang heeft Rocky alleen maar losers verslagen en is hij daarom geen echte kampioen. Rocky moet harder trainen dan ooit en wordt daarbij geholpen door zijn oude rivaal Apollo Creed.

21 januari om 22:15 uur op RTL 7

Rocky IV (1985)

"I must break you" en "If he dies, he dies", de Russische uitdager Ivan Drago heeft weinig tekst, maar wat hij zegt, blijft je ook altijd bij. Het vierde deel is meer actiefilm dan rauw boksdrama. Drago is een karikatuur van de slechte Rus en met een emotionele speech verslaat Rocky communisme, dat is ook grotendeels het verhaal van Rocky IV.

22 januari om 20:30 uur op RTL 7

Rocky V (1990)

Dit had de afsluiter van de reeks moeten zijn, maar niemand vond het echt een goede film, zelfs Stallone vindt Rocky V een tegenvaller. Rocky Balboa heeft te veel klappen op zijn hoofd gehad en mag niet meer boksen. Hij gaat met pensioen en besluit het jonge talent Tommy Gunn te trainen, daar krijgt hij al snel spijt van.

22 januari om 22:15 op RTL 7.

Rocky Balboa (2006)

Het zat Stallone toch niet lekker dat het vijfde deel zo matig was en de filmserie moest gewoon een beter einde krijgen, dat werd Rocky Balboa. Net zoals Stallone zelf pakt Rocky de kans aan om zich nog een laatste keer te bewijzen en het lukte Stallone om met een hele sterke afsluiter te komen. 

23 januari om 20:30 uur op RTL 7.

Creed (2015)

Stallone was klaar met Rocky en dit keer meende hij het echt. Totdat regisseur Ryan Coogler opeens voor zijn neus stond en met het idee kwam voor een spin-off. Creed draait dan wel om de zoon van Apollo, maar dit is een typische Rocky-film waarin Stallone bewijst dat hij stiekem een geweldige acteur is.

24 januari om 20:30 op RTL 7.

Article continues after the ad
More content below the advertising