Source
Foto: William Rutten

Volgende week gaat Ali’s Mensentuin van start. En presentator Ali B verwacht dat het programma aardig wat stof zal doen opwaaien!

In Ali’s Mensentuin probeert Ali B vooroordelen te ontkrachten. En daarbij gaat de rapper niet bepaald zachtzinnig te werk. Tegenover het ANP vertelt Ali: “Het risico is dat er straks mensen in het land zijn die beledigd zijn.” Toch is het beledigen niet het doel van het nieuwe SBS-programma. “Eerst gaan we de vooroordelen bevestigen, versterken en daarna misschien wegnemen”, aldus de presentator.

Article continues after the ad

 

Het eerste spotje voor Ali’s Mensentuin zorgde al voor de nodige gefronste wenkbrauwen. Hierin waren namelijk een aantal stereotypes, zoals Marokkaanse hangjongeren, stoere bikers en stugge boeren, in een kooi geplaatst. “Daarin zie je mensen in een kooi zitten, heel respectloos. Als je niet tot het einde kijkt, dan wordt het lastig discussiëren”, vertelt Ali. Op deze manier hopen de programmamakers mensen kritischer te laten kijken naar hun eigen vooroordelen en hokjesdenken. Of dat lukt kunnen we vanaf maandag 10 juni zien. Dan gaat het programma in première bij SBS6!

More content below the advertising