Alberto Stegeman heeft het weer geflikt. Met niet meer dan een bril en nepbaard lukte het hem om een groot beveiligingslek te ontmaskeren.

Iets meer dan een week geleden werd er een verdacht pakketje gevonden op legerbasis Oldebroek. Omroep Gelderland meldde dat de politie, marechaussee en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werden opgetrommeld en urenlang bezig waren om de situatie te onderzoeken. Er werd geen bom gevonden want dit bleek een actie te zijn van Alberto Stegeman.

Het lukte de undercoverjournalist om met het grootste gemak op het terrein te komen, een rondje te lopen langs allerlei voertuigen en als klap op de vuurpijl plaatste hij een nepbom, met zijn eigen foto, in de eetzaal van de legerbasis.

Dit is al de derde keer dat Stegeman aantoont hoe makkelijk het is om een Nederlandse legerbasis binnen te glippen. Hij drong eerder al binnen op militair vliegveld Woensdrecht, in Havelte nam hij een militair voertuig mee naar huis en in Oirschot lukte het hem om in camouflagekleding een legerbasis te betreden.

Article continues after the ad
More content below the advertising