Source
Foto: Mike van den Toorn

Deze week draait Quentin Tarantino's nieuwe film Once Upon a Time in... Hollywood in de bioscoop en wij gaven enkele BN'ers een make-over tot personages uit zijn films.

Edwin Jonker als Django (Django Unchained)

"Als Quentin Tarantino een film uitbrengt, dan maakt het me niet uit wat anderen erover zeggen. Ik ga er sowieso naartoe, net zoals ik dat vroeger had met Steven Spielberg-producties. Je kunt nog zo veel over een Tarantino-film hebben gelezen, het verrast altijd. Je wordt steeds op het verkeerde been gezet, er komt een twist die je niet had zien aankomen of het eindigt heel anders dan verwacht. Dat vind ik mooi aan zijn films, dat je nooit weet wat je te zien gaat krijgen."

 

Alberto Stegeman als Stuntman Mike (Death Proof)

"Ik ben geen filmkenner die naar alles gaat wat in de bioscoop draait, maar Tarantino-films wil ik op een groot doek zien. Hij is natuurlijk een beetje gek, maar tegelijk ook geniaal. Een rare kerel, die als kind geen klok kon kijken, niet kon spellen en volgens mij ook niet kon rekenen. Dat maakte hem tot een outcast, en dat is hij altijd gebleven. Het is alsof hij voorbestemd is voor dit leven als filmmaker."

Pip Pellens als The Bride (Kill Bill vol. 1 & vol. 2)

"Ik heb nooit echt veel van hem meegekregen, omdat ik nog heel jong was toen hij bekend werd. Mijn vriend is beter op de hoogte, dus hij heeft me er het een en ander over verteld. En ik ken natuurlijk de bekende vechtscènes. Ik hou van geweld en gorigheid in films, dus dat ligt me wel. Hoe extremer, hoe beter. Wat ik ook vet vind aan Tarantino, is dat hij alles zelf doet: schrijven, regisseren, draaien, produceren en dan duikt hij ook nog vaak op als acteur in z’n eigen films."

Henkjan Smits als Vincent Vega (Pulp Fiction)

"Ik vind veel van zijn films fantastisch, maar Pulp Fiction is favoriet. Ik ben nog net niet zo’n idioot dat ik ’m letterlijk kan citeren, maar ik kan die film wel dromen. De actie, de dialogen, het acteerwerk… álles eraan klopt. Ik vind het een eer dat ik in de huid van Vincent Vega mag kruipen, al heb ik erg getwijfeld of ik mijn baard wilde afscheren."

Het complete artikel Once Upon a Time... in Holland staat in Veronica Magazine, nummer 32-33.

Article continues after the ad
More content below the advertising