Jarenlang hield Albert Verlinde met zijn vileine commentaar Nederland op de hoogte van al het entertainmentnieuws. Even was hij weg, maar in 2019 keert hij terug. Bij John de Mols Talpa. 

Wanneer de 57-jarige presentator weer te zien zal zijn en wat hij precies gaat doen wordt later bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat hij samen met Jan Versteegh een vooravondprogramma, en daarmee een directe concurrent van RTL Boulevard, zal gaan maken voor hoofdzender SBS6. Verlinde in het Algemeen Dagblad: “Ik heb een paar keer nee gezegd toen ik werd gevraagd, maar ik dacht: ik heb er geen zin in. Maar op een gegeven moment ga je het missen. Dan zie je dat Angela de Jong de hele tijd een mening heeft en dan denk ik: die kan toch niet de enige zijn die de hele tijd een mening heeft. Of Johan Derksen. Dan denk ik: ik heb eigenlijk wel weer zin om dat te gaan doen.”

“Ik verheug me erop om bij Talpa aan de slag te gaan.” vervolgt hij. “Het is al meer dan twee jaar geleden dat ik na vijftien prachtige jaren wegging bij RTL Boulevard. Een dagelijks programma maken, voelt alsof je in een constant voortdenderende trein stapt en dat is iets wat ik heb gemist. De mensen, energie en ambitie die ik bij Talpa voel zorgen ervoor dat ik daar bij wil horen om mijn uitgesproken meningen te geven over grote en kleine gebeurtenissen in showbizzland. Jan Versteegh heb ik ontmoet en er is absoluut een klik tussen ons en een energie die perfect past bij onze plannen.”
 
Verlinde blijft naast zijn werkzaamheden voor Talpa Network gewoon aan als algemeen directeur van musicalfabriek Stage Entertainment Nederland.
 
Article continues after the ad
More content below the advertising