Sjoukje Hooymayer is afgelopen woensdag op 78-jarige leeftijd overleden. Ze was al enige tijd ernstig ziek.

Hooymaayer werd bij het grote publiek bekend als Dokter Lydie van der Ploeg uit de comedyserie Zeg 'ns Aaa, waarvoor Veronica Magazine precies 25 jaar na de laatste aflevering een grootse reünie organiseerde met de gehele originele cast. Ze verzuchtte toen nog: “Het is wonderbaarlijk dat we 25 jaar nadat we gestopt zijn er nog zijn, dat we nog leven. Dat vind ik echt heel uniek”.

Nog geen twee maanden later, uitgerekend op 1 april, werd bij haar eierstokkanker geconstateerd. Een aantal dagen na deze diagnose legde Sjoukje gedwongen haar rol in de musical My Fair Lady neer. De ziekte was op dat moment al in zo'n vergevorderd stadium uitgezaaid, dat de kans op genezing zelfs na zware en intensieve behandelingen minimaal zou zijn.

More content below the advertising

In mei vertelde Hooymaayer in Pauw nog openhartig, en met een flinke dosis humor, over haar keuze om haar ziekte niet te behandelen: "Aan het einde weet je dus dat je een wrak bent, dan ben je geen schim meer van wie je nu bent en dan is het ook nog zo dat je te horen kunt krijgen: 'misschien heeft dit zin gehad.' En dan ben je dus volkomen verwoest. Dat ga ik niet doen."

Hans Cornelisse, haar tv-zoon in Zeg 'ns Aaa en de producent van My Fair Lady, liet namens de familie weten: "Sjoukje heeft de afgelopen maanden ontzettend genoten van het mooie weer en de prachtige zomer. Ze voelde zich gedragen en gesteund door zoveel mensen. Alle kaarten en bloemen die zij heeft ontvangen, naar aanleiding van haar ziekte, en haar afscheid van het toneel werden met een mix van verwondering en blijdschap ontvangen."

More content below the advertising

Glennis Grace keert terug met haar prachtige ode aan Whitney Houston. De eerste show is al zo goed als uitverkocht, maar gelukkig komt ze met een tweede concert.

Niemand kan de muziek van Whitney Houston zo goed tot leven brengen als Glennis Grace. Haar show Whitney - a Tribute by Glennis Grace was in 2018 een groot succes en ook dit jaar brengt Grace weer een ode aan de legendarische zangeres. De tickets voor de show op 6 september gaan zoals verwacht weer hard en daarom heeft Glennis Grace een tweede concert, op 8 september, aangekondigd. 

More content below the advertising

Glennis Grace kan het succes van de show amper geloven. "Het blijft onwerkelijk en een eer dat er zoveel animo is voor de show! Ik vind het echt fantastisch om dit te mogen doen, om alles te geven voor dat ene doel: Whitney Houston en haar prachtige, tijdloze muziek eren." 

Het extra concert van Whitney - a Tribute by Glennis Grace vindt op 8 september plaats in de Rotterdam Ahoy.

Koop nu hier je tickets! Wees er snel bij, want voor je het weet is de show uitverkocht.

 

Komend voorjaar verschijnt Rocketman in de bioscopen. Wij blikken alvast vooruit op deze swingende rockmusical!

Hoge vlucht

Rocketman vertelt het verhaal over de opkomst van de flamboyante Britse rockster Elton John. Deze zanger valt op de muziekacademie al op, maar de wereld ligt pas echt aan zijn voeten als hij de krachten bundelt met tekstschrijver Bernie Taupin. Samen maken ze hits als Tiny Dancer, Don't Let the Sun Go Down on Me en natuurlijk Rocket Man. Maar achter het succes gaat ook een hoop verdriet schuil. Zo worstelt Elton met verslaving, depressies en zijn homoseksualiteit.

More content below the advertising

 

Rolmodel

De titelrol wordt gespeeld Taron Egerton. Je kunt hem kennen uit de Kingsman-films, een vlotte variant op de James Bond-serie. Deze jonge Britse acteur zingt alle nummers zelf. Daarbij kreeg Egerton een enorm compliment van zijn grote rolmodel. Volgens Elton John zelf was er niemand die de energie van zijn nummers zo goed wist te vangen. Daarnaast zijn er belangrijke rollen zijn weggelegd voor Richard Madden (Medici) en Bryce Dallas Howard (Jurassic World).

Oscars

Eerlijk is eerlijk, het is niet heel waarschijnlijk dat Rocket Man het succes van Bohemian Rhapsody evenaart. En dat is helemaal geen schande! De Queen-biografie staat in de top vijf van de succesvolste films in Nederland aller tijden. Om over de tientallen filmprijzen nog maar te zwijgen. Zo maakt Bohemian Rhapsody komende zondag kans op niet minder dan vijf Oscars, waaronder die voor beste film.

Hits

Dat neemt niet weg dat Rocketman de juiste papieren heeft om uit te groeien tot een rockmusical van epische proporties. De makers hebben de keus uit talloze Elton John-hits, die ook tientallen jaren later nog steeds staan als een huis. Voeg daarbij de oogverblindende 70s flashbacks, en je hebt een film die je als rockfan niet mag missen. Ongeacht of je de afgelopen Top 2000 nu hebt gestemd op Bohemian Rhapsody of I’m Still Standing!

Rocketman draait vanaf 30 mei in de bioscopen.