De film Verliefd op Cuba komt deze donderdag uit en Veronica Magazine sprak met hoofdrolspeelster Abbey Hoes. Maar het interview had bijna niet plaatsgevonden. 

Tijdens een uitzending van Veronica Inside maakte René van der Gijp een aantal nare opmerkingen over Abbey Hoes. De ster uit Verliefd op Cuba droeg een doorzichtige jurk op een prijsuitreiking en dat vond René nogal geil en dat noemde hij de grootste kwaliteit van de actrice. Tegen weekblad Elsevier zei ze dat de opmerking haar had gekwetst en toen Veronica Magazine, dat trouwens los staat van de omroep, aanklopte, twijfelde Hoes of ze wel een interview wilde geven.

Gelukkig wilde Abbey Hoes wel in gesprek met het magazine. "Weet je, ik ben echt wel nuchter genoeg om dit alles te relativeren. Het is ook allemaal een beetje opgeblazen en uit z’n verband gerukt. Maar het is toch logisch dat je even ‘gvd’ zegt of moet janken als iemand iets gemeens over je zegt? Verder was ik er helemaal niet down van, ofzo. Want ik weet ook wel: voetbalanalisten die over jurken praten, dat werkt natuurlijk niet."

Article continues after the ad

Dierbare herinneringen

In Verliefd op Cuba speelt zij de jonge Maartje die naar Cuba vertrekt om te trouwen met haar grote liefde. De opnames vonden plaats op het eiland waar veel armoede is maar ook veel schoonheid. "Ik heb bergen beklommen en paard gereden. Maar mijn dierbaarste herinnering is een avond aan het hotelzwembad. Met wat crewleden en mijn nichtje die uit Duitsland was overgekomen, hebben we piña colada’s gedronken, muziek gemaakt en Hallelujah van Leonard Cohen gezongen. Een onvergetelijk moment."

Op Cuba is ook geen internet en dat vond Abbey Hoes voor de verandering best wel fijn. "Het is heerlijk om geen bereik te hebben. De Cubanen staan daardoor voller in het leven. Ze lachen, dansen, flirten. Overal hoor je salsamuziek, de vrouwen stralen uit dat ze zich fucking sexy vinden en de mannen kijken zonder schaamte naar je lichaam. Eerst dacht ik: de eerstvolgende vent die nu naar me fluit, sla ik vol op zijn neus. Maar dat is nou eenmaal een beetje de cultuur daar."

Verliefd op Cuba draait vanaf 14 februari in de bioscoop. Het volledige interview met Abbey hoe is te lezen in Veronica Magazine.

More content below the advertising