"Voetbalanalisten die over jurken praten, dat werkt natuurlijk niet"

De film Verliefd op Cuba komt deze donderdag uit en Veronica Magazine sprak met hoofdrolspeelster Abbey Hoes. Maar het interview had bijna niet plaatsgevonden. 

Tijdens een uitzending van Veronica Inside maakte René van der Gijp een aantal nare opmerkingen over Abbey Hoes. De ster uit Verliefd op Cuba droeg een doorzichtige jurk op een prijsuitreiking en dat vond René nogal geil en dat noemde hij de grootste kwaliteit van de actrice. Tegen weekblad Elsevier zei ze dat de opmerking haar had gekwetst en toen Veronica Magazine, dat trouwens los staat van de omroep, aanklopte, twijfelde Hoes of ze wel een interview wilde geven.

Gelukkig wilde Abbey Hoes wel in gesprek met het magazine. "Weet je, ik ben echt wel nuchter genoeg om dit alles te relativeren. Het is ook allemaal een beetje opgeblazen en uit z’n verband gerukt. Maar het is toch logisch dat je even ‘gvd’ zegt of moet janken als iemand iets gemeens over je zegt? Verder was ik er helemaal niet down van, ofzo. Want ik weet ook wel: voetbalanalisten die over jurken praten, dat werkt natuurlijk niet."

More content below the advertising

Dierbare herinneringen

In Verliefd op Cuba speelt zij de jonge Maartje die naar Cuba vertrekt om te trouwen met haar grote liefde. De opnames vonden plaats op het eiland waar veel armoede is maar ook veel schoonheid. "Ik heb bergen beklommen en paard gereden. Maar mijn dierbaarste herinnering is een avond aan het hotelzwembad. Met wat crewleden en mijn nichtje die uit Duitsland was overgekomen, hebben we piña colada’s gedronken, muziek gemaakt en Hallelujah van Leonard Cohen gezongen. Een onvergetelijk moment."

Op Cuba is ook geen internet en dat vond Abbey Hoes voor de verandering best wel fijn. "Het is heerlijk om geen bereik te hebben. De Cubanen staan daardoor voller in het leven. Ze lachen, dansen, flirten. Overal hoor je salsamuziek, de vrouwen stralen uit dat ze zich fucking sexy vinden en de mannen kijken zonder schaamte naar je lichaam. Eerst dacht ik: de eerstvolgende vent die nu naar me fluit, sla ik vol op zijn neus. Maar dat is nou eenmaal een beetje de cultuur daar."

Verliefd op Cuba draait vanaf 14 februari in de bioscoop. Het volledige interview met Abbey hoe is te lezen in Veronica Magazine.

More content below the advertising

Het was een kwestie van tijd voordat Netflix zou stoppen met The Punisher en Jessica Jones, maar nu is de kogel dan echt door de kerk.

De samenwerking tussen Netflix en Marvel begon in 2015 met de ijzersterke misdaadserie Daredevil, gevolgd door Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist. De helden kwamen daarna samen in The Defenders en na het tweede seizoen van Daredevil kreeg ook The Punisher zijn eigen serie. Ondanks het succes van deze Originals heeft Netflix ze nu allemaal gecancelled. 

Luke Cage en Iron Fist, twee van de minst populaire series, werden als eerste stopgezet en toen Daredevil volgde, was het duidelijk dat Netflix ging stoppen me alle Marvel-series. Netflix heeft nu officieel bekend gemaakt dat The Punisher en Jessica Jones er geen nieuw afleveringen meer bij krijgen. Het derde seizoen van Jessica Jones hebben we nog wel tegoed en zal later dit jaar op Netflix verschijnen. 

Het stopzetten van deze succesvolle Netflix Originals heeft te maken met de nieuwe streamingdienst Disney+. Marvel is namelijk onderdeel van Disney en alle films en nieuwe superheldenseries moeten uiteindelijk op Disney+ te zien zijn. 

More content below the advertising

Het drama in Not Without My Daughter komt niet uit de koker van een Hollywoodschrijver, maar is het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse vrouw en daardoor extra heftig. 

De Amerikaanse Betty is gelukkig getrouwd met haar Iraanse echtgenoot Moody en samen hebben ze een dochtertje. In 1984 neemt Moody zijn gezin meer naar Iran om zijn familie te leren kennen, maar tot grote schok van Betty wil Moody in dit conservatieve land blijven. Hij verandert in een harde, gewelddadige man en Betty begint voor haar leven te vrezen. Ze bedenkt een plan om samen met haar dochtertje te ontsnappen. 

More content below the advertising

Not Without My Daughter vertelt het waargebeurde verhaal van Betty Mahmoody en hoe zij haar zware tijd in Iran heeft beleefd. Ruimte voor nuance is er daardoor niet en alleen het spannende drama staat centraal. Dat wordt voortreffelijk verteld door een uitstekende Sally Field als Betty en een huiveringwekkende Alfred Molina als haar brute echtgenoot. 

Om 20:31 uur op RTL 8.