Vanavond gaat de finale van het Eurovisie Songfestival van start. Maar niet iedereen is fan van deze internationale zangwedstrijd. Op Netflix zijn er gelukkig genoeg films te vinden met een oor voor geweldige muziek!

Trainspotting (1996)

In Trainspotting probeert Renton (Ewon McGregor) af te kicken van de drugs in het troosteloze Schotland van de jaren 90. Deze bizarre bad trip werd al snel een cultklassieker, niet in de plaats door de geweldige soundtrack bestaande uit nummers van onder anderen Iggy Pop, Lou Reed en Blur. De beuker ‘Born Slippy’ van Underworld groeide uit tot een festivalfavoriet.

School of Rock (2003)

Jack Black speelt misschien wel zijn beste rol ooit als een prettig gestoorde invalleraar die zijn klas inschrijft voor een talentenjacht. En als oude rocker neemt hij zelf de gitaar ter hand! De feelgood-factor van deze onweerstaanbare komedie wordt verhoogd door rockklassiekers van David Bowie, Led Zeppelin, Metallica en The Doors.

Article continues after the ad

Mamma Mia! (2008)

In deze zonnige romcom probeert Sophie te achterhalen wie haar vader is. Haar vrijgevochten moeder (Meryl Streep) houdt de kaken echter stijf op elkaar. Gelukkig geldt dat niet voor de Zweedse band ABBA. Zij voorzien de soundtrack van tijdloze meezingers als ‘The Winner Takes It All’, ‘Take a Chance on Me’ en natuurlijk de titelsong!

Pitch Perfect (2012)

Twee rivaliserende zanggezelschappen nemen het tegen elkaar op in een internationaal kampioenschap. En het wordt er niet makkelijker op wanneer Beca (Anna Kendrick) verliefd wordt op een concurrent! Swingende covers van Madonna, Blackstreet en Simple Minds maken het feestje compleet.

Les Misérables (2012)

Les Misérables is een muzikale bewerking van de klassieke roman van Victor Hugo. Het verhaal is al vaker verfilmd, maar deze musicalversie was goed voor drie Oscars. Zo mocht Anne Hathaway een beeldje in ontvangst nemen voor haar rol van de fabrieksarbeidster Fantine. Opvallend: hoofdrolspeler Hugh Jackman bracht afgelopen vrijdag de Ziggo Dome in vervoering met nummers uit deze filmmusical!

Mr. Dynamite: The Rise of James Brown (2014)

Muziekfans met een voorliefde voor funk en soul zitten goed bij Mr. Dynamite. Deze door Mick Jagger geproduceerde documentaire vertelt het verhaal van de legendarische soulzanger James Brown. Uiteraard zou deze fantastische docu niet compleet zijn zonder hits als ‘Get Up (I Feel Like Being A Sex Machine)’, ‘It's A Man's Man's Man’s World’ en ‘I Got You (I Feel Good)’.

Baby Driver (2017)

Wanneer een razendsnelle vluchtautochauffeur zijn leven wil beteren, blijkt dat makkelijker gezegd dan gedaan. De adembenemende achtervolgingen worden ondersteund door een heerlijke soundtrack, met onder anderen Queen, Beck en The Beach Boys. Ook nummers van de Nederlandse bands Golden Earring en Focus spelen een prominente rol in deze vlotte actiefilm!

Bruce Springsteen on Broadway (2018)

Waarom zou je naar Duncan kijken als The Boss op Netflix staat? In zijn show Bruce Springsteen on Broadway wisselt de legendarische zanger zijn grootste hits af met persoonlijke verhalen. Dit intieme concert is extra bijzonder omdat hij akoestische versies speelt van zijn bekendste nummers.

More content below the advertising