Filmsterren leven een luxe luizenleventje. Als ze binnen in hun grote villa's zitten tenminste. Op de filmset kan het er namelijk behoorlijk ruig en gevaarlijk aan toe gaan. Vooral als je je eigen stunts moet doen. Deze zeven acteurs hadden een pittig dagje op werk toen hun filmscènes even behoorlijk fout gingen...

1. Brendan Fraser werd bijna opgehangen tijdens het filmen van The Mummy

Tijdens een scène waarin Brandan Fraser opgehangen zou worden, ging het even flink mis. Hij stond op zijn tenen op een plank, zodat het leek alsof hij aan een strop hing. De regisseur vond echter dat het shot niet genoeg leek op het shot van de stuntmannen en dus moest er nog iets meer spanning op het touw. Later verklaarde Brendan: "Ze hebben me 18 seconden lang laten sterven. Ik dacht dat ik mijn adem wel kon inhouden voor het shot. Maar voor ik het wist, werd ik wakker op de vloer..."

2. Isla Fisher verdronk voor het oog van het publiek in Now You See Me

Verdrinken is al eng genoeg, maar in een zaal vol mensen die toekijken is het een ware nachtmerrie. Het overkwam Isla Fisher die tijdens een spannende illusie-scène uit handboeien in een tank water moest ontsnappen. En ook al was de ketting met magneten makkelijk los te krijgen; één van de kettingen zat per ongeluk vast. Iedereen die toekeek dacht dat Isla prachtig aan het acteren was. Het duurde dan ook een paar minuten voordat ze uit de tank gered werd.

3. Jason Statham verdween in een bus onder water

Voor de derde The Expendables-film, moest Jason Statham voor een stunt met een truck richting de waterkant sjezen. Helaas ging er iets mis met de remmen en verdween Jason met wagen en al ruim tien meter lager in het water. Gelukkig was Jason ooit een Olympisch duiker en kon hij uit de truck ontsnappen. We hebben de beelden als bewijs.

4. Channing Tatum ramde bijna zijn hoofd door een muur

In één van zijn beste acteerprestaties moest Channing voor Foxcatcher een woedeuitbarsting op de gevoelige plaat vastleggen. Vol overgave ramde hij zijn hoofd tegen de 'stunt-spiegel'. De acteur zat er zó lekker in, dat hij dwars door de spiegel heen de muur raakte. Het bloed wat je op zijn hoofd zag in de film, is dan ook echt. Dat had een stuk slechter kunnen aflopen...

5. Sylvester Stallone belandde op de intensive care

Sylvester Stallone gooit al zijn bloed, zweet en tranen in de strijd zodat wij van Rocky kunnen genieten. In één van zijn zeer toegewijde momentjes riep de acteur tegen tegenspeler Dolph Lundgren: "probeer me echt knock out te slaan de eerste 45 seconden van het shot! Hou je niet in!" En dat heeft-ie geweten. De acteur kreeg zo'n flinke klap tegen zijn hart dat hij vijf dagen op de intensive care heeft gelegen.

6. Sean Astin doorboorde zijn voet van onder naar boven

Tijdens het filmen van The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring waadde Astin in het water, toen hij op een stuk glas ging staan. Regisseur Peter Jackson is er nog steeds niet overheen: "Zijn voet was compleet doorboord! We waren een half uur van de dichtstbijzijnde stad verwijderd en dus regelden we een helicopter."

7. Tom Cruise maakte een toffe sprong, maar brak meteen zijn enkel

Tom Cruise staat bekend om zijn toewijding als het om stunts gaat. De acteur deed een mooie stunt tijdens Mission: Impossible - Fallout, waarbij hij zijn enkel brak. Zelf bleef hij er behoorlijk professioneel onder: "Ik wist meteen dat mijn enkel gebroken was. Ik wilde de stunt niet opnieuw filmen dus ik maakte de stunt af. Daarna zei ik 'hij is gebroken. De stunt staat erop. Breng me naar het ziekenhuis', en toen pakte iedereen meteen zijn telefoon om vakantieplannen te maken."

In 1996 was Independence Day dé film van het jaar. Nu meer dan twintig jaar later is de spectaculaire blockbuster nog net zo vermakelijk als toen. 

Uit het niets verschijnen gigantische ruimteschepen boven de belangrijkste hoofdsteden op aarde. Wat willen deze aliens? Een voormalige wetenschapper ontcijfert een geheim bericht van de ruimtewezens en ontdekt dat ze weinig goeds van plan zijn. Hij moet zich haasten om de president van Amerika te waarschuwen en een manier te vinden om deze buitenaardse invasie tegen te houden.

Independence Day was een gigantisch kassucces en een wereldwijf fenomeen, terwijl het eigenlijk niet veel meer is dan een hele dure b-film met een slap verhaal. Maar wie heeft er logica nodig wanneer de bordkartonnen personages worden gespeeld door sympathieke topacteurs en de special effects je bijna doen geloven dat er daadwerkelijk een buitenaardse invasie aankomt. Deze film is puur entertainment en precies wat je verwacht van een lekkere popcornfilm. 

Om 20:30 uur op Veronica.

De Wereld Draait Door

- Kiki Bertens. Tennisster Kiki Bertens heeft een topjaar achter de rug, en dat terwijl de wereld er vorig jaar nog heel anders uitzag. Bertens twijfelde of ze überhaupt nog wilde tennissen. 

- Sylvana Simons en Ingeborg Jansen. Documentairemaakster Ingeborg Jansen volgde Sylvana Simons een jaar lang. Ze was voor het eerst bij Sylvana tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 en volgde haar tot de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

- Jeangu Macrooy. Jeangu zingt Paul Simons 'Still Crazy After All These Years'.

- Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts. 

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jett Rebel. De extravagante zanger Jett Rebel kende in zijn kleurrijke carrière een periode waarin hij veel drank en drugs gebruikte, maar dat heeft hij sinds ruim twee jaar volledig afgezworen.

- Hannelore Zwitserlood. Hannelore Zwitserlood is een begrip in radioland. Na een tussenstop op televisie maakt ze in januari 2019 haar grote comeback als de nieuwe sidekick van Frank Dane op Radio 538.

- Charly Lownoise en Mental Theo (foto). Charly Lownoise en Mental Theo zorgden er in de jaren negentig voor dat Nederland massaal uit z'n dak ging op hun Happy Hardcore.

- Causes. De Utrechtse band Causes, met Britse zanger Rupert Blackman, komen de week muzikaal afsluiten.

 

Pauw

- Maxim Hartman. Maxim Hartman heeft een week tv gekeken en neemt vanavond als gast voor de wekelijkse tv-rubriek van PAUW, zijn opmerkelijkste fragmenten mee.

- Kees Jansma en Youri Mulder. Kees Jansma en Youri Mulder zijn te gast om de wedstrijd Nederland-Frankrijk na te beschouwen.