Filmsterren leven een luxe luizenleventje. Als ze binnen in hun grote villa's zitten tenminste. Op de filmset kan het er namelijk behoorlijk ruig en gevaarlijk aan toe gaan. Vooral als je je eigen stunts moet doen. Deze zeven acteurs hadden een pittig dagje op werk toen hun filmscènes even behoorlijk fout gingen...

1. Brendan Fraser werd bijna opgehangen tijdens het filmen van The Mummy

Tijdens een scène waarin Brandan Fraser opgehangen zou worden, ging het even flink mis. Hij stond op zijn tenen op een plank, zodat het leek alsof hij aan een strop hing. De regisseur vond echter dat het shot niet genoeg leek op het shot van de stuntmannen en dus moest er nog iets meer spanning op het touw. Later verklaarde Brendan: "Ze hebben me 18 seconden lang laten sterven. Ik dacht dat ik mijn adem wel kon inhouden voor het shot. Maar voor ik het wist, werd ik wakker op de vloer..."

More content below the advertising

2. Isla Fisher verdronk voor het oog van het publiek in Now You See Me

Verdrinken is al eng genoeg, maar in een zaal vol mensen die toekijken is het een ware nachtmerrie. Het overkwam Isla Fisher die tijdens een spannende illusie-scène uit handboeien in een tank water moest ontsnappen. En ook al was de ketting met magneten makkelijk los te krijgen; één van de kettingen zat per ongeluk vast. Iedereen die toekeek dacht dat Isla prachtig aan het acteren was. Het duurde dan ook een paar minuten voordat ze uit de tank gered werd.

3. Jason Statham verdween in een bus onder water

Voor de derde The Expendables-film, moest Jason Statham voor een stunt met een truck richting de waterkant sjezen. Helaas ging er iets mis met de remmen en verdween Jason met wagen en al ruim tien meter lager in het water. Gelukkig was Jason ooit een Olympisch duiker en kon hij uit de truck ontsnappen. We hebben de beelden als bewijs.

4. Channing Tatum ramde bijna zijn hoofd door een muur

In één van zijn beste acteerprestaties moest Channing voor Foxcatcher een woedeuitbarsting op de gevoelige plaat vastleggen. Vol overgave ramde hij zijn hoofd tegen de 'stunt-spiegel'. De acteur zat er zó lekker in, dat hij dwars door de spiegel heen de muur raakte. Het bloed wat je op zijn hoofd zag in de film, is dan ook echt. Dat had een stuk slechter kunnen aflopen...

5. Sylvester Stallone belandde op de intensive care

Sylvester Stallone gooit al zijn bloed, zweet en tranen in de strijd zodat wij van Rocky kunnen genieten. In één van zijn zeer toegewijde momentjes riep de acteur tegen tegenspeler Dolph Lundgren: "probeer me echt knock out te slaan de eerste 45 seconden van het shot! Hou je niet in!" En dat heeft-ie geweten. De acteur kreeg zo'n flinke klap tegen zijn hart dat hij vijf dagen op de intensive care heeft gelegen.

6. Sean Astin doorboorde zijn voet van onder naar boven

Tijdens het filmen van The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring waadde Astin in het water, toen hij op een stuk glas ging staan. Regisseur Peter Jackson is er nog steeds niet overheen: "Zijn voet was compleet doorboord! We waren een half uur van de dichtstbijzijnde stad verwijderd en dus regelden we een helicopter."

7. Tom Cruise maakte een toffe sprong, maar brak meteen zijn enkel

Tom Cruise staat bekend om zijn toewijding als het om stunts gaat. De acteur deed een mooie stunt tijdens Mission: Impossible - Fallout, waarbij hij zijn enkel brak. Zelf bleef hij er behoorlijk professioneel onder: "Ik wist meteen dat mijn enkel gebroken was. Ik wilde de stunt niet opnieuw filmen dus ik maakte de stunt af. Daarna zei ik 'hij is gebroken. De stunt staat erop. Breng me naar het ziekenhuis', en toen pakte iedereen meteen zijn telefoon om vakantieplannen te maken."

More content below the advertising

Glennis Grace keert terug met haar prachtige ode aan Whitney Houston. De eerste show is al zo goed als uitverkocht, maar gelukkig komt ze met een tweede concert.

Niemand kan de muziek van Whitney Houston zo goed tot leven brengen als Glennis Grace. Haar show Whitney - a Tribute by Glennis Grace was in 2018 een groot succes en ook dit jaar brengt Grace weer een ode aan de legendarische zangeres. De tickets voor de show op 6 september gaan zoals verwacht weer hard en daarom heeft Glennis Grace een tweede concert, op 8 september, aangekondigd. 

More content below the advertising

Glennis Grace kan het succes van de show amper geloven. "Het blijft onwerkelijk en een eer dat er zoveel animo is voor de show! Ik vind het echt fantastisch om dit te mogen doen, om alles te geven voor dat ene doel: Whitney Houston en haar prachtige, tijdloze muziek eren." 

Het extra concert van Whitney - a Tribute by Glennis Grace vindt op 8 september plaats in de Rotterdam Ahoy.

Koop nu hier je tickets! Wees er snel bij, want voor je het weet is de show uitverkocht.

 

Komend voorjaar verschijnt Rocketman in de bioscopen. Wij blikken alvast vooruit op deze swingende rockmusical!

Hoge vlucht

Rocketman vertelt het verhaal over de opkomst van de flamboyante Britse rockster Elton John. Deze zanger valt op de muziekacademie al op, maar de wereld ligt pas echt aan zijn voeten als hij de krachten bundelt met tekstschrijver Bernie Taupin. Samen maken ze hits als Tiny Dancer, Don't Let the Sun Go Down on Me en natuurlijk Rocket Man. Maar achter het succes gaat ook een hoop verdriet schuil. Zo worstelt Elton met verslaving, depressies en zijn homoseksualiteit.

More content below the advertising

 

Rolmodel

De titelrol wordt gespeeld Taron Egerton. Je kunt hem kennen uit de Kingsman-films, een vlotte variant op de James Bond-serie. Deze jonge Britse acteur zingt alle nummers zelf. Daarbij kreeg Egerton een enorm compliment van zijn grote rolmodel. Volgens Elton John zelf was er niemand die de energie van zijn nummers zo goed wist te vangen. Daarnaast zijn er belangrijke rollen zijn weggelegd voor Richard Madden (Medici) en Bryce Dallas Howard (Jurassic World).

Oscars

Eerlijk is eerlijk, het is niet heel waarschijnlijk dat Rocket Man het succes van Bohemian Rhapsody evenaart. En dat is helemaal geen schande! De Queen-biografie staat in de top vijf van de succesvolste films in Nederland aller tijden. Om over de tientallen filmprijzen nog maar te zwijgen. Zo maakt Bohemian Rhapsody komende zondag kans op niet minder dan vijf Oscars, waaronder die voor beste film.

Hits

Dat neemt niet weg dat Rocketman de juiste papieren heeft om uit te groeien tot een rockmusical van epische proporties. De makers hebben de keus uit talloze Elton John-hits, die ook tientallen jaren later nog steeds staan als een huis. Voeg daarbij de oogverblindende 70s flashbacks, en je hebt een film die je als rockfan niet mag missen. Ongeacht of je de afgelopen Top 2000 nu hebt gestemd op Bohemian Rhapsody of I’m Still Standing!

Rocketman draait vanaf 30 mei in de bioscopen.