Je bent pas een échte BN'er als je een keer meedoet met een onzinnig tv-spelletje. En daar zijn er genoeg van, méér dan genoeg. We nemen een kijkje in de roemruchte geschiedenis van de gefaalde BN'er-shows.

Drone Masters
Bekende landgenoten, zoals boerin Bertie en tv-kok Rudolph van Veen, die dronepilootje gaan spelen. Tja, een nogal moeilijk te verkopen idee. Blijkbaar vond SBS6 Drone Masters wél oké want het programma kreeg een primetimeplek op de donderdagavond.

Het faalde hopeloos. Op het dieptepunt keken er nog maar 98.000 kijkers. Om het geheel nóg pijnlijker te maken, rukte SBS6 de show halverwege van zijn prominente plek en kreeg 'ie een een tijdslot dat je de herhaling van een herhaling nog niet gunt: zondagavond, 23:30... Au!

Adam Zkt. Eva VIPS
RTL 5 doet met Adam Zkt. Eva VIPS een hopeloze poging om ons oerinstinct te misbruiken. Sex sells, dus: laten we BN'ers naakt op een of ander exotisch eiland droppen en kijken wat er gebeurt!

Nou, niet zo bijster veel. De afleveringen schommelden zo rond de 300.000 kijkers. Olympisch turner Jeffrey Wammes en zijn wammes deden het met 271.000 kijkers vorige maand het minst goed, maar hé: nog altijd beter dan RTL Late Night!

BN'ers in Therapie
Dat BN'ers werkelijk álle schaamte zijn verloren, bewees het RTL 5-meesterplan BN'ers in Therapie. Zelfs intieme gesprekken bij de psychiater moeten blijkbaar op de beeldbuis. Opper-BN'er Patty en Patricia Paay waren ook van de partij. Scoren deed het echter niet.

Zo dook de aflevering met treitervlogger Ismail Ilgun zelfs onder de 100.000 kijkers. Uiteindelijk zagen slechts 85.000 mensen hoe Ilgun zijn hart luchtte. Pijnlijk!

Mijn Zaak Is De Beste
In Mijn Zaak Is De Beste gingen drie gewone Nederlandse ondernemers hun eigen bedrijfjes showen. Wie heeft zijn zaakjes het beste op orde? Klink oké, en geen BN'ers... toch? Jawel hoor, want elke aflevering kwam er een bekende kop de zaken keuren.

De aflevering met zanger Charly Luske, voor de gelegenheid omgetoverd in fitnessexpert die sportscholen beoordeelt, was een dieptepunt: 166.000 kijkers. Op RTL 4. Primetime. Moet je nagaan...

Sterren Springen
Eentje uit de oude (en hopelijk vergeten) doos: Sterren Springen van SBS6 (2012 en 2014). De zender trok een blik met c-bekenden open en liet ze van een duikplank springen. Het was niet alleen figuurlijk pijnlijk, maar ook letterlijk: Ralf Mackenbach liep een hoofdwond op, Jody Bernal kreeg een hersenschudding en Patty Brard maakte de smakker van de eeuw.

We doen elke avond een schietgebedje en blijven eeuwig duimen dat deze draak van een show nooit meer terugkomt. Gelukkig houdt Patty zich tegenwoordig met hele andere zaken bezig. Overigens: deze show was zéker geen kijkcijferflop: er keken wekelijks gemiddeld een miljoen kijkers. Maar dit willen we nu toch niet meer terug?

De thriller Glass draait nu in de bioscoop. Veronica Magazine ging naar Londen om met regisseur M. Night Shyamalan te praten over dit vervolg op Unbreakable en Split.

M. Night Shyamalan brak door met The Sixth Sense en sindsdien zijn de verwachtingen torenhoog. Even leek het alsof hij de magie verloren was, totdat hij Hollywood opnieuw veroverde met de thriller Split, over de schizofrene schurk Kevin die drie meisjes heeft ontvoerd. Zoals verwacht had M. Night weer een verrassing voor de kijker in petto. Aan het einde dook David Dunn op, Bruce Willis' personage uit Unbreakable, al die tijd bleken we dus te kijken naar het vervolg op deze superheldenfilm!

In Londen vertelt hij aan Veronica Magazine dat die verrassing niet uit het niets kwam. "Het idee om die twee bij elkaar te brengen, zat al in mijn eerste versie van Unbreakable. Ik had een verhaal geschreven met aan de ene kant David, een superheld, en aan de andere kant Kevin, een monster. Ik wilde echter ook vertellen over het huwelijk van David, maar daar was geen tijd voor omdat de door Kevin ontvoerde meisjes in gevaar waren.”

In Glass komen de hoofdpersonen uit Unbreakable en Split samen. De held David Dunn (Bruce Willis), de schurk Mr. Glass (Samuel L. Jackson) en het monster Kevin (James McAvoy). Omdat er zoveel jaar tussen de films zat, had dit een probleem kunnen worden. Want wat als de acteurs helemaal geen zin hadden in een vervolg?

Volgens de regisseur viel dat heel erg mee en was iedereen erg enthousiast. "Zij bleven mij juist vragen wanneer we weer een film gingen maken. Dan stond ik voor een stoplicht en stond ineens Sam naast me en riep: ‘Wanneer doen we nou dat vervolg, motherfucker?’ En toen ik voor die eindscène in Split bij Bruce aanklopte, hapte hij meteen toe."

Glass draait nu in de bioscoop. Het volledige interview met M. Night Shyamalan staat in Veronica Magazine. 

Het niveau van Raiders of the Lost Ark wordt net niet gehaald, maar Indiana Jones and the Temple of Doom is net zoals het eerste deel een geweldige avonturenfilm.

Indiana Jones komt na een incident in een nachtclub terecht in een klein dorpje dat geterroriseerd wordt door een levensgevaarlijke sekte. De sekte heeft een magische steen gestolen en de kinderen van de dorpelingen ontvoerd om als slaaf te werken. Samen met nachtclubzangeres Willie Scott en de bijdehante gids Short Round probeert Indy de steen terug te stelen en de kinderen te redden.

Het is zo goed als onmogelijk om Raiders of the Lost Ark te evenaren en dat wisten Steven Spielberg en George Lucas ook wel. Met Indiana Jones and the Temple of Doom hebben ze het daarom iets anders aangepakt. De avonturenfilm is nog steeds een spectaculaire achtbaanrit vol prachtige special effects, maar dit vervolg is ook een stuk duisterder. Gelukkig zorgt hulpje Short Round voor de komische noot, zodat de film niet té duister is. 

Om 20:00 uur op SBS6.