Je bent pas een échte BN'er als je een keer meedoet met een onzinnig tv-spelletje. En daar zijn er genoeg van, méér dan genoeg. We nemen een kijkje in de roemruchte geschiedenis van de gefaalde BN'er-shows.

Drone Masters
Bekende landgenoten, zoals boerin Bertie en tv-kok Rudolph van Veen, die dronepilootje gaan spelen. Tja, een nogal moeilijk te verkopen idee. Blijkbaar vond SBS6 Drone Masters wél oké want het programma kreeg een primetimeplek op de donderdagavond.

Het faalde hopeloos. Op het dieptepunt keken er nog maar 98.000 kijkers. Om het geheel nóg pijnlijker te maken, rukte SBS6 de show halverwege van zijn prominente plek en kreeg 'ie een een tijdslot dat je de herhaling van een herhaling nog niet gunt: zondagavond, 23:30... Au!

Adam Zkt. Eva VIPS
RTL 5 doet met Adam Zkt. Eva VIPS een hopeloze poging om ons oerinstinct te misbruiken. Sex sells, dus: laten we BN'ers naakt op een of ander exotisch eiland droppen en kijken wat er gebeurt!

Nou, niet zo bijster veel. De afleveringen schommelden zo rond de 300.000 kijkers. Olympisch turner Jeffrey Wammes en zijn wammes deden het met 271.000 kijkers vorige maand het minst goed, maar hé: nog altijd beter dan RTL Late Night!

BN'ers in Therapie
Dat BN'ers werkelijk álle schaamte zijn verloren, bewees het RTL 5-meesterplan BN'ers in Therapie. Zelfs intieme gesprekken bij de psychiater moeten blijkbaar op de beeldbuis. Opper-BN'er Patty en Patricia Paay waren ook van de partij. Scoren deed het echter niet.

Zo dook de aflevering met treitervlogger Ismail Ilgun zelfs onder de 100.000 kijkers. Uiteindelijk zagen slechts 85.000 mensen hoe Ilgun zijn hart luchtte. Pijnlijk!

Mijn Zaak Is De Beste
In Mijn Zaak Is De Beste gingen drie gewone Nederlandse ondernemers hun eigen bedrijfjes showen. Wie heeft zijn zaakjes het beste op orde? Klink oké, en geen BN'ers... toch? Jawel hoor, want elke aflevering kwam er een bekende kop de zaken keuren.

De aflevering met zanger Charly Luske, voor de gelegenheid omgetoverd in fitnessexpert die sportscholen beoordeelt, was een dieptepunt: 166.000 kijkers. Op RTL 4. Primetime. Moet je nagaan...

Sterren Springen
Eentje uit de oude (en hopelijk vergeten) doos: Sterren Springen van SBS6 (2012 en 2014). De zender trok een blik met c-bekenden open en liet ze van een duikplank springen. Het was niet alleen figuurlijk pijnlijk, maar ook letterlijk: Ralf Mackenbach liep een hoofdwond op, Jody Bernal kreeg een hersenschudding en Patty Brard maakte de smakker van de eeuw.

We doen elke avond een schietgebedje en blijven eeuwig duimen dat deze draak van een show nooit meer terugkomt. Gelukkig houdt Patty zich tegenwoordig met hele andere zaken bezig. Overigens: deze show was zéker geen kijkcijferflop: er keken wekelijks gemiddeld een miljoen kijkers. Maar dit willen we nu toch niet meer terug?

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag