Love Actually is dé kerstfilm der kerstfilms. De klassieker is deze maand 15 jaar oud geworden en dat vieren we door je 11 redenen te geven waarom dit de beste kerstfilm is. 

1. We krijgen het warm van de soundtrack
We willen niet de hele decembermaand Mariah Carey horen. Dus de zoetsappige, swingende playlist van Love Actually is een heerlijke afwisseling waar we elke keer spontaan van gaan dansen.

2. Met als absolute muzikale hoogtepuntje: Christmas Is All Around
Billy Mack: you're the man!

3. De inpakscène met Rowan Atkinson is hilarisch
Mr. Bean achter de balie aan de slag met lintjes en geurbloemetjes: goud. En de blik van de legendarische Alan Rickman maakt het alleen maar beter.

4. Emma Thompson bewijst waarom zij een Oscarwinnares is
Probeer het maar eens droog te houden tijdens de (zeer ondergewaardeerde) scène waarin Emma's personage erachter komt dat haar man een affaire heeft.

5. De film laat liefde op een realistische manier zien
Liefde is niet altijd leuk. Van scheidingen tot onbeantwoorde liefdes én happy ever afters: Love Actually heeft het allemaal.

6. Het is de enige familie-kerstfilm waar je rode wangetjes van krijgt
Hoe onschuldig ook: de scènes met porno-acteurs John en Judy zijn nog steeds ongemakkelijk om te kijken met paps en mams op de bank.

7. Deze iconische scène
De helft van de wereld vindt dit de meest creepy filmscène ter wereld, de andere helft kan zich niets romantischer voorstellen. Maar één ding is zeker: ie-der-een kent deze scène.

8. Het feit dat we door alle romantiek massaal vergeten dat er bijna een derde wereldoorlog aankomt?
Het ultieme romantische gebaar van Prime Minister Hugh Grant was alle banden breken met de Verenigde Staten voor zijn liefje Natalie. We geloven echter niet dat de afschuwelijke Amerikaanse president dat prima gevonden zou hebben... Maar ach: liefde maakt blind!

9. Die bruiloft
Heb je aantekeningen gemaakt? Je bruiloft telt alleen nog maar mee als de hele kerk uitbarst in één groot All You Need Is Love-spektakel.

10. Familie is alles
Het verhaal van weduwnaar Daniel (Liam Neeson) en Sam (Thomas Sangster) leert je dat familie belangrijker dan alles is. Net als Sarah (Laura Linney) overigens; die voor haar gehandicapte broer door het vuur gaat.

11. Ehmmm, de cast?!
Hebben we niet al 20 keer gezegd hoe belachelijk de cast is? Nee? Bij deze!

Article continues after the ad
More content below the advertising