Nants ingonyama bagithi baba! Pardon? Ja, dat is dus wat die man zingt aan het begin van The Circle of Life, het openingsnummer van The Lion King

Ik heb het eens opgezocht en het betekent zoiets als: ‘Kijk, een leeuw’. Klinkt beter in het Zulu, moet ik zeggen. Ik kwam erop bij het bekijken van de allereerste trailer van een nieuwe Lion King-film, die komende zomer in de bioscoop gaat draaien. Die vertelt het verhaal dat iedereen kent van de animatieversie, maar dan met levensechte dieren die uit de computer komen. Een beetje zoals The Jungle Book van twee jaar geleden, die vast niet toevallig ook geregisseerd is door Jon Favreau.

Article continues after the ad

En zo lijkt het erop dat alle tekenfilmklassiekers van Disney aan de beurt gaan komen voor zo’n soort make-over. We hebben 101 Dalmatians gehad, Alice in Wonderland, Cinderella, Beauty and the Beast en er komen er nog veel meer: op de rol staan onder meer Aladdin, Lady and the Tramp, Mulan en Lilo & Stitch. Een mooie aanleiding om los te gaan op dat fantasieloze Hollywood, dat alleen maar geïnteresseerd is in makkelijk geld verdienen, maar dat ga ik niet doen.

Alice in Wonderland en Beauty and the Beast konden me niet bekoren, maar van die andere films heb ik eigenlijk best genoten, als ik het zeggen mag. Vond je die oude, geanimeerde Jungle Book toch leuker? Prima, dan kijk je die de volgende keer toch weer? Een remake betekent niet dat het origineel van de aardbodem is verdwenen. En doe jezelf een plezier en kijk hieronder even de trailer op van de live action-versie van Dumbo, die komend voorjaar te zien zal zijn: dat belooft zo mooi te worden. Kijk, een olifant!

More content below the advertising