Ik ben niet vies van een flauwe woordspeling. Maar een programma waarin je een trouwerij kunt winnen In de Ban van de Trouwring noemen, vraagt sowieso om een vijftien jaar durende vechtscheiding met alles erop en eraan. 

In deze nieuwe reality-spelshow van SBS gaan zes koppels onder leiding van Kees Tol drie weken met elkaar in een huis zitten om samen de ideale trouwerij te plannen. Enige addertje onder het gras, of zeg maar gerust anaconda, is dat ze met de zes stellen één trouwerij moeten plannen, die dan uiteindelijk door één stel gewonnen gaat worden. Er zullen dus volop concessies gedaan moeten worden. Iets wat ze na het sluiten van het huwelijk ook zullen moeten doen om het huwelijk kans van slagen te geven, misschien is dat de insteek. Maar om daar tijdens het plannen van het huwelijk al met andere stellen mee te beginnen, is wel een tikkeltje overdreven. Of behoorlijk stompzinnig, as you wish. 

Enige leuke zou misschien nog kunnen zijn dat de stellen na twee dagen zo’n pleurishekel aan elkaar hebben, dat ze het meest droevige huwelijk ooit in elkaar zetten. Alles om de ander een onvervalste pleurisdag te bezorgen, die ze inderdaad nooit meer zullen vergeten. Denk aan een huwelijksreis naar Lelystad Zuid, het verbinden in de echt door Emile Ratelband en Peter Jan Rens, en een bruidstaart in de vorm van een dikke drol inclusief mini-rookmachine eronder voor het dramatische effect.

Wie doen er aan zoiets mee vraag ik me af? Mensen die geen eigen smaak hebben? Megafans van Kees Tol? Mensen die niet genoeg geld hebben voor een bruiloft? Trouwlustigen die zo graag op tv willen dat de invulling van hun huwelijksdag ze geen reet meer boeit? Ik heb echt werkelijk waar geen idee. Of je moet al zo’n bloedhekel aan je partner hebben dat je er alles aan doet om een zeldzame kutbruiloft voor hem of haar in elkaar te zetten. Hoe vergezocht dat misschien ook lijkt, dat klinkt nog het meest logisch. En dat zegt meteen alles over dit programma. 

Misschien zit ik er helemaal naast, maar ik laat mezelf op voorhand alvast van de gastenlijst van deze huwelijksdag halen. En ik vrees met grote vrezen dat In de Ban van de Trouwring qua kijkers weleens een heeeel besloten feestje kon worden. 

In de Ban van de Trouwring is vanaf zaterdag 27 oktober acht weken lang om 21.30 uur te zien op SBS6.

Article continues after the ad
More content below the advertising