Of het nou m’n leeftijd is, ik weet het niet, maar ik ga Omroep MAX meer en meer waarderen. 

Waar ze bij de commerciële omroepen twijfelen of het volgende programma nu Naakt Kaatsen met BN’ers of Teletekstpagina’s Opzoeken met BN’ers moet gaan worden, stuurt MAX een cameraploeg mee met een aantal oudere kampeerders dat samen een lange reis gaat maken. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk, en het hoeft al helemaal niet met BN’ers, laten Jan Slagter en z’n vrienden ons zien. Misschien dat ik mezelf nu een beetje in de vingers snijd en waarschijnlijk niet voor Reet Afvegen met BN’ers gevraagd ga worden, maar so be it.

In We Zijn Er Bijna!, waar komende week het achtste seizoen van start, gaat Omroep MAX’ alleskunner Martine van Os met een groep oudere reizigers op kampeertocht. Er worden excursies gedaan, maar er wordt vooral gekampeerd. Verwacht mooie beelden van de bezienswaardigheden aldaar, maar zeker net zoveel van senioren die de caravan schoonspuiten na een lange reis of samen op een campingstoeltje rustig de dag doornemen. Is dat dan de moeite waard om naar te kijken?

Twee miljoen kijkers vonden het afgelopen seizoen in ieder geval van wel. En daar is er nog eentje bijgekomen. Waarom is lastig uit te leggen. Voor spannende tv moet je niet bij We Zijn Er Bijna! zijn, tenzij je een zwak hebt voor oudere mannen met bouwvakkersdecolleté. Het is gewoon heerlijk rustig. Alsof je zelf een plekje op de camping hebt en met een biertje en een borrelnootje zit toe te kijken hoe de nieuwe overburen hun ingewikkelde nieuwe tent proberen op te zetten.

Article continues after the ad

Iets waar ik trouwens geen moment aan moet denken, want als ik ergens een bloedhekel aan heb, is het kamperen. Ik wil liggen en vreten op vakantie, en het liefst nog tegelijk. En dan wel graag eten dat ik niet zelf heb klaargemaakt. Dat kost namelijk tijd, plus dat het de kans dat ik daarna vaker dan me lief is naar het toilet moet, ernstig vergroot. Ik zie mezelf al in de rij staan met m’n rolletje onder m’n arm en vijf wachtenden voor me die gezien de duur van het toiletbezoek ook de kip net niet lang genoeg gebakken hebben. No thanks, ik sla even over.

Maar dat wil niet zeggen dat ik er niet naar kan kijken. We Zijn Er Bijna! is heerlijke, langzame feelgood-tv. En dat kan iedereen op z’n tijd wel gebruiken. Jong en oud. Kampeerders en verwende nesten. 

More content below the advertising