Zit er weer een (lil’) klein verwend nest bij?

Na ruim twee maanden zwoegen om iets noemenswaardig te kunnen vinden, zien we met ingang van het nieuwe tv-seizoen ineens de bomen door het Hilversumse bos niet meer. 

Behulpzaam als ik ben, heb ik de krenten alvast voor je uit de pap gehaald. Of beter gezegd de nootjes van de Magnum Almond, want zowel krenten als pap kunnen me gestolen worden, allebei niet te vreten.

En als we het toch over vreten hebben: onze ouderenomroep komt vanaf deze week met Bak Mee met Max. Hierin gaat Hans Spitsbaard, je weet nog wel, de verre neef van Harry Potter uit seizoen 5 van Heel Holland Bakt die de mooiste en lekkerste creaties tevoorschijn toverde, je helpen om ook voor bakgoochelaar te kunnen spelen. Vanaf 7 september kun je iedere vrijdag op NPO 1 om iets over half één bij Hans terecht voor het bakken van zoete broodjes. En laat daar nou in tegenstelling tot de betekenis van het gezegde, helemaal niks mis mee zijn.

Hans Spitsbaar

Wie een moord zouden doen voor een paar zoete broodjes, zijn waarschijnlijk de deelnemers aan het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. Vanaf donderdag 6 september half negen op RTL 5 kunnen we gaan zien wie de bikkels gaan zijn, of wie het als een lil’ klein verwend nest na een dag of twee voor gezien houden. Op papier zou dit zomaar eens het zwaarste seizoen ooit kunnen worden. Jody Bernal doet namelijk mee. Zijn zomerhit ‘Que Si Que No’ is na een uitgebreide nachtrust en heerlijke maaltijd al niet te verteren, kun je nagaan als je een paar weken nauwelijks gegeten en geslapen hebt. Allemaal leuk en aardig die smerige eetproef, maar ik eet nog liever iedere dag zongebakken apenballen, dan dat ik dat nummer iedere dag in de liveversie voor m’n kiezen te krijg. 

Dan zou ik nog liever meedoen aan het nieuwe seizoen van Adam zkt. Eva VIPS dat op 5 september ook weer van start gaat. Zo dachten Jeffrey Wammes, Temptation Island-verleider Joshua (tweede van links), Dewi Pechler en Jeroen Post er blijkbaar ook over. Of ze werden niet gevraagd voor Expeditie Robinson, dat kan ook natuurlijk. Zij gaan in het programma op zoek naar liefde, maar ook spraakmakende airtime om hun carrière weer wat nieuw leven in te blazen. De ventieltjes daarvoor zullen in ieder geval goed zichtbaar zullen we maar denken. 

Ik hoop dat je Magnum Almond ertussen zit. En anders benje in ieder geval voor de krentjes gewaarschuwd!

 

Ik gok dat All You Need Is Love wint

Onze columnist Klaas kijkt al vooruit op de kerstperiode en vraagt zich af welke films goed gaan scoren.

Bioscopen halen een royaal deel van hun opbrengst binnen in de laatste twee maanden van het jaar, zeker in Nederland. We zijn hier echte winter-filmkijkers en daar houden de makers van eigen bodem in elk geval rekening mee. Maar ook internationaal zetten de studio’s steevast een heleboel potentiële kaskrakers klaar, want rondom de kerst naar de bioscoop gaan is over heel de wereld een geliefde traditie.

Eén van die blockbusters arriveert deze week al in de zalen, dus is het een mooi moment om op de zaken vooruit te lopen en te voorspellen wat de grote kerstklapper van dit jaar gaat worden. Eén van de voornaamste kanshebbers draait dus al bijna: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Dat lijkt vroeg om nog wat bezoekers te kunnen trekken tegen de tijd dat de Kerstman ten tonele verschijnt, maar deze Potter-prequel zit niet voor niks in hetzelfde ‘time slot’ als veel van de Harry-films: die vult de stoelen nog tot diep in december.

Een andere geheide hit is All You Need Is Love, een romcom die de Alles is Liefde van dit jaar moet gaan worden. Dat is vaker geprobeerd en het is een paar keer nog bijna gelukt ook, maar deze heeft alles in zich om die ambitie echt waar te maken. Is dat soort humor je wat te braaf, dan heeft Jandino nog het tweede deel van Bon Bini Holland voor je. Of als het juist nog wat opgepoetster moet allemaal, dan staat er nog een ander deel twee op de kalender: Mary Poppins Returns.

Allemaal goede kandidaten voor een dik kerstsucces en dan heb ik de meest klassieke kerstfilm van het stel nog niet eens genoemd: de animatiefilm The Grinch. Maar toch gok ik erop dat All You Need Is Love dit jaar als kerstkampioen uit de bus komt. Die cast, Will Koopman, het feelgood-verhaal, die titel: dan heb je geen kerstwonder meer nodig.

Het is me toch een teringzooi daar

Het nieuwe EO-programma Genaaid zette onze columnist Raemon Sluiter aan het denken over zijn eigen kledingkeuzes. 

Bij een nieuw programma dat Genaaid heet, denkt u waarschijnlijk in eerste instantie aan die droevige schwalbes op de voetbalvelden. Aan onze minister-president met zijn valse beloftes. Of aan Kim Holland die zich weer eens van haar beste kant laat zien. Welke kant dat is, laat ik aan ieder voor zich, smaken verschillen.

Maar nee, Genaaid is een nieuw programma van de EO, dus kan er door Kim wel een streep. En ik moet u teleur- dan wel geruststellen, het gaat ook niet over het seksleven van Andries Knevel. Maar ook zonder de hulp van Kim en Andries zou dit programma het wel eens heel goed kunnen gaan doen.

In Genaaid gaat Jennifer Hoffman met een aantal kledingontwerpers op reis om te zien hoe de ontworpen kleding uiteindelijk gemaakt wordt, en welke gevolgen dat heeft. Allemaal leuk een aardig dat fashionwereldje, maar wat gebeurt er nou eigenlijk voor je collectie in de winkel ligt? Bijna iedereen weet over het hongerloon dat de arbeiders daar krijgen. Maar is er nog meer dat het daglicht niet kan verdragen?

In de eerste aflevering (woensdagavond op NPO 3) overvalt Jennifer de jonge ontwerpers met het bericht dat ze naar Myanmar gaan. Chapeau voor de makers: ik kan me zo voorstellen dat de deelnemers dachten twee weken naar Milaan te gaan, even lunchen met Donatella Versace, brainstormsessie met Viktor en Rolf, en ’s avonds nog een feestje meepakken met Doutzen Kroes en Karl Lagerfeld.

Maar in plaats daarvan mogen ze naar de katoenvelden om mee te helpen, naar de ververijen om te zien met wat voor verschrikkelijke (pardon dames en heren van de EO, maar dit is nu eenmaal hoe ik dingen nog iets duidelijker maak) teringzooi de arbeiders moeten werken om onze shirtjes een leuk kleurtje te geven. En die troep gaat vervolgens zo de rivier in, waar het weer in het drinkwater terechtkomt en het land ermee besproeid wordt. Met een beetje geluk gaan er bomen met fel gele en roze T-shirts groeien. En met een beetje pech gaat er een heel land naar de kloten omdat wij die leuke trui ook toch ook wel graag in het kobaltblauw willen.

Ik ga in ieder geval kijken. En proberen iets bewuster met m’n kledingkeuze aan de slag te gaan.