Soms moet je een beetje buiten de gebaande paden treden.

Tuurlijk had ik het hier kunnen hebben over de uithaal van Anouk naar Lil Kleine in The Voice of Holland. Of Maxim Hartman die doodserieus bij Pauw de borsten van Dionne Stax analyseert. Of diezelfde Maxim Hartman die een discussie aangaat met Olcay Gulsen bij RTL Boulevard omdat hij haar zonder make-up onherkenbaar dan wel lelijk had genoemd. Maar die dingen krijgen jullie allemaal wel mee. Was het niet live op tv, dan wel in één van de programma’s die de volgende dag het showbizznieuws bespreken. Of op de website van een krant en in het slechtste geval in de column van Angela de Jong.

Dus ben ik op zoek gegaan naar iets anders, en kwam ik via een tip van de geweldige redactie van dit blad op de documentaire Hallo, met Kyoko. Deze docu van een dikke drie kwartier gaat over de 25-jarige Kelly van Binsbergen. Ze werd als baby geadopteerd uit China, en kwam in Zeeland terecht bij een stel dat een seksshop runde. Nu is Kelly al vijf jaar sekstelefoniste, en laat ze ledematen van mannen sneller kloppen. Maar wat begon als iets waar ze snel wat extra geld mee kon verdienen, is nu meer geworden dan dat. Er zijn banden ontstaan met bepaalde klanten. Behoorlijk grote banden zelfs, getuige de boer die Kyoko belt vanaf zijn trekker. U leest het goed, de beste man belt een sekslijn vanaf zijn trekker. 

Article continues after the ad

Zelf heb ik één keer een sekslijn gebeld, ruim twintig jaar geleden. Er volgde een leuk gesprek, waarbij de vrouw aan de andere kant van de lijn buitengewoon geïnteresseerd in me bleek. Er ontstond wat argwaan over de intentie van de jongedame, want nadat ze had gevraagd naar mijn tien favoriete steden, mijn tien lekkerste chocoladerepen, mijn tien favoriete tennissers en mijn tien favoriete diersoorten vroeg ze ook nog naar mijn tien favoriete tv-programma’s. Was ze nou écht heel geïnteresseerd in me, of had ze beet en probeerde ze het spartelende visje zo lang mogelijk aan de lijn te houden om die teller maar te laten lopen? Probeer ze maar eens naïever te vinden dan mijn tienerversie, ik wens u veel succes. 

Hallo, met Kyoko is een absolute aanrader, op 6 december te zien op NPO 3. Tenzij je zelf regelmatig sekslijnen belt, dan zou ik ‘m even overslaan. Want na het zien hoe Kyoko de gesprekken met de mannen daadwerkelijk uitvoert, denk ik niet dat je het nog trekt.

More content below the advertising