Hij belde een sekslijn vanaf z'n trekker

Soms moet je een beetje buiten de gebaande paden treden.

Tuurlijk had ik het hier kunnen hebben over de uithaal van Anouk naar Lil Kleine in The Voice of Holland. Of Maxim Hartman die doodserieus bij Pauw de borsten van Dionne Stax analyseert. Of diezelfde Maxim Hartman die een discussie aangaat met Olcay Gulsen bij RTL Boulevard omdat hij haar zonder make-up onherkenbaar dan wel lelijk had genoemd. Maar die dingen krijgen jullie allemaal wel mee. Was het niet live op tv, dan wel in één van de programma’s die de volgende dag het showbizznieuws bespreken. Of op de website van een krant en in het slechtste geval in de column van Angela de Jong.

Dus ben ik op zoek gegaan naar iets anders, en kwam ik via een tip van de geweldige redactie van dit blad op de documentaire Hallo, met Kyoko. Deze docu van een dikke drie kwartier gaat over de 25-jarige Kelly van Binsbergen. Ze werd als baby geadopteerd uit China, en kwam in Zeeland terecht bij een stel dat een seksshop runde. Nu is Kelly al vijf jaar sekstelefoniste, en laat ze ledematen van mannen sneller kloppen. Maar wat begon als iets waar ze snel wat extra geld mee kon verdienen, is nu meer geworden dan dat. Er zijn banden ontstaan met bepaalde klanten. Behoorlijk grote banden zelfs, getuige de boer die Kyoko belt vanaf zijn trekker. U leest het goed, de beste man belt een sekslijn vanaf zijn trekker. 

More content below the advertising

Zelf heb ik één keer een sekslijn gebeld, ruim twintig jaar geleden. Er volgde een leuk gesprek, waarbij de vrouw aan de andere kant van de lijn buitengewoon geïnteresseerd in me bleek. Er ontstond wat argwaan over de intentie van de jongedame, want nadat ze had gevraagd naar mijn tien favoriete steden, mijn tien lekkerste chocoladerepen, mijn tien favoriete tennissers en mijn tien favoriete diersoorten vroeg ze ook nog naar mijn tien favoriete tv-programma’s. Was ze nou écht heel geïnteresseerd in me, of had ze beet en probeerde ze het spartelende visje zo lang mogelijk aan de lijn te houden om die teller maar te laten lopen? Probeer ze maar eens naïever te vinden dan mijn tienerversie, ik wens u veel succes. 

Hallo, met Kyoko is een absolute aanrader, op 6 december te zien op NPO 3. Tenzij je zelf regelmatig sekslijnen belt, dan zou ik ‘m even overslaan. Want na het zien hoe Kyoko de gesprekken met de mannen daadwerkelijk uitvoert, denk ik niet dat je het nog trekt.

More content below the advertising

Onze columnist Klaas is blij dat er geen Oscar is gekomen voor 'populaire film', want het is een beetje een troostprijs die beter past bij de MTV Movie Awards.

Even leek het erop dat we dit jaar voor het eerst sinds zeventien jaar getrakteerd zouden gaan worden op een nieuwe Oscar-categorie, maar die plannen gingen al vrij snel na de aankondiging weer de ijskast in. Een Oscar voor de beste ‘populaire’ film: het is ook een problematisch idee. Het werd uitgebroed als onderdeel van de voortdurende pogingen om meer kijkers te trekken naar de uitreiking.

Ik vraag me af wat de Academy hier precies van verwacht had. Stel nou dat Avengers: Infinity War die nieuwe Oscar zou winnen. Dan beklimmen Kevin Feige en misschien Mitchell Bell het podium om de prijs in ontvangt te nemen. Wie? Tja, dat zijn twee van de producenten van de film, de mensen die doorgaans prijzen voor films in ontvangst nemen. Niet echt spetterende tv, denk ik zo.

More content below the advertising

Natuurlijk kunnen ze ook Chris Hemsworth, Scarlett Johansson en Robert Downey jr. mee het podium op slepen, maar waarschijnlijk zijn zij er toch wel: het stikt bij de Oscars altijd van de sterren die hun nieuwe films komen pluggen door een prijs uit te reiken. Dus dat maakt ook het verschil niet. En wie wil de popcorn-Oscar nou eigenlijk winnen? Een nominatie is eigenlijk een classificatie als B-product: een film die niet goed genoeg was voor de categorie beste film, maar die we toch een prijsje willen geven.

Toen de plannen vorig jaar bekend gemaakt werden, was Black Panther meteen de gedoodverfde winnaar, maar hoofdrolspeler Chadwick Boseman benadrukte meteen dat hun film voor niks minder ging dan beste film. Dat vertrouwen bleek niet misplaatst, want Black Panther zit bij de acht kanshebbers dit jaar en is na een prestigieuze prijs van de vakbond voor acteurs opeens gepromoveerd tot gevaarlijke outsider. Misschien moet het Oscar-comité maar niet meer proberen de show te veranderen in de MTV Movie Awards.

De zon gaat als een malle voor je schijnen

Raemon Sluiter was net zoals iedereen verrast dat Piet Paulusma mocht vertrekken bij SBS6. Hij gaat de weerman missen en vraagt zich af of de zender wel slim bezig is.

Het kwam als een donderslag bij heldere hemel. Na 23 jaar trouwe dienst heeft SBS besloten het contract met weerman Piet Paulusma niet te verlengen. 31 december zal ‘Oant moarn’ voor het laatst klinken. Hoewel… Gaat hij dat wel zeggen, als het ‘tot morgen’ betekent en hij de volgende dag niet op de buis verschijnt?

Natuurlijk gaat hij dat blijven zeggen. Want er gaat een front met aanbiedingen aankomen voor Piet, dat kan niet anders. Bij omroep Max zou hij gezien zijn leeftijd natuurlijk geweldig passen, en voor RTL zou het ook een geweldige stunt zijn. Die zeggen nu dat hij er met z’n SBS-verleden niet past, maar u kent het gezegde: Niks zo veranderlijk als het weer en met elkaar strijdende zenderbazen. Over Piet maak ik me geen zorgen. Over SBS daarentegen…

More content below the advertising

Vernieuwen snap ik. Maar de vraag als je gaat vernieuwen, waarom ga je dan in zee met iconen die in de hoog zomer/ begin herfst van hun carrière zijn? werpt zich natuurlijk wel op. Ik druk me voorzichtig uit, want ik wil geen Gordon op m’n dak. Laat die maar met Angela de Jong door de modder rollen. Is misschien wel een aardig format, trouwens. Ik zit niet te springen om een tv-carrière, maar als ze nog een scheidsrechter nodig hebben, mogen ze me bellen. Ik hoop op een verlenging.

Maar genoeg over SBS. Te veel zelfs. Piet, nu pakken de donkere wolken zich misschien even samen, de zon gaat straks weer als een malle voor je schijnen. Er valt altijd meer regen naast je, dan op je. Laat ze bij SBS maar. Jij weet als geen ander dat als je wind zaait, je storm zult oogsten. Laat ze maar de opgaande zon aanbidden. Het staal wordt in de wind gehard, en jij gaat voor de regen thuis zijn.

Mooi hoe je netjes blijft in je interviews, tegen de wind in is het immers kwaad roeien. Zo gaat het nou eenmaal in die wereld, als het in de kajuit regent, dat drupt het in de hut. Maar jij laat de wind niet door de hekken waaien. Ik hoop dat ze je niet met de noorderzon gaan laten vertrekken, dat ze je eerst op een mooie manier flink in het zonnetje gaan zetten. Want als er iemand met z’n neus in de wind mag lopen, ben jij het.

Oant moarn, Piet. Tot morgen.