Bij Floortje Dessing moet ik altijd aan Nicky van Boxtel denken, u waarschijnlijk niet bekend. 

Nicky was vroeger een aardige, wat schuchtere jongen waar ik jeugdtoernooien mee/tegen tenniste. Nicky was één van de eersten die als een malle begon te groeien en de baard in z’n keel kreeg. Waar ik met zestien jaar zonder enige moeite Marc Marie Huybrechts na kon doen, zat Nicky’s stem eerder dichter bij Ron Brandsteder. Er paste alleen één ding na z’n zestiende niet meer bij Nicky: zijn naam. Dat vond Nicky ook. Dus nog geen half jaar later stond er op de wedstrijdschema’s ineens Nick van Boxtel. Waar wij eerst nog aan een nieuw gezicht dachten, bleek het de oudere kop van Nicky. Niemand hoefde te wennen. Nicky was nu ook gewoon een Nick.

En dat heb ik dus altijd bij Floortje. Een mooie vrouw van 1.78 zonder hakken en 48 jaar oud is voor mij geen Floortje, dat is Floor. Bij sommige namen is dat misschien wat lastiger. Om van Freekje Freek te maken bijvoorbeeld. Wel prettig als je transgender bent, waar trouwens ook veel mooie tv-programma’s over gemaakt zijn. Maar daar hebben we het nu niet over.

Het is ook tevens mijn enige probleempje met Floortje, voor de rest ben ik groot fan. Want Floortje Dessing ís haar reisprogramma’s. Met alle voorgekauwde troep tegenwoordig lijken we steeds meer op zoek naar echtheid. En tuurlijk zal Floortje ook wel bepaalde dingen in scène zetten, maar over het algemeen zien we een leuke, slimme, vrouw die ons de meest interessante plekken op de wereld laat zien.

Article continues after the ad

Zo ook weer in haar nieuwe programma, waarvan de titel in ieder geval weinig te raden over laat. In Floortje en de Ambassadeurs gaat Floortje op bezoek bij vier Nederlandse ambassadeurs in het buitenland. Floortje heeft zich er niet makkelijk vanaf gemaakt. Waar je met Frankrijk, België, Luxemburg en Duitsland in een weekje klaar had kunnen zijn, heeft Floortje gekozen voor Iran, Rusland, Myanmar en een uitzending met een Ambassadeur Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerking. Mooi woord voor galgje trouwens. Of Wordfeud. Als het op het scherm past. 

Ik ga absoluut kijken. Ben heel benieuwd wat Floor van dit programma weet te maken. Floor. Het is inderdaad even wennen, maar als we het maar genoeg blijven herhalen, komt het vast goed. Net als met Nick.

Floortje en de Ambassadeurs is vanaf donderdag 22 november om 22.20 uur te zien op NPO 1. 

More content below the advertising