Nog even volhouden en dan zit die ellendige komkommer-tv-zomertijd erop. Dan is het gelukkig weer tijd voor nieuwe afleveringen van oude favorieten en splinternieuwe formats. Maar tot die tijd moeten we nog een kleine twee weken met herhalingen doorkomen. En dat gaat de NPO je zo makkelijk mogelijk maken door vanaf vanavond iedere werkdag rond 19.30 uur de 'celebrity' versie van de Britse First Dates te laten zien. 

First Dates is misschien wel het leukste tv-programma van de afgelopen jaren. Hierin kunnen mensen zich opgeven, of laten opgeven, voor een blind date. Door middel van informatie die verstrekt is, wordt er iemand voor ze gezocht die zo goed mogelijk bij ze zou moeten passen. Samen eten ze dan in het First Dates Restaurant, compleet met gastman, barman en twee lieve dames in de bediening, die waar mogelijk geruststellen en het ijs wat proberen te breken. Aan het einde van het etentje komt de grote vraag: gaan ze voor een tweede date?
 

Zelf heb ik aardig geluk gehad met m’n laatste First Date. Nou ja, geluk… Er werd geen etentje in een restaurant gepland, maar een wandeltje in het Kralingse Bos. Na een stukje lopen, besloten we even te gaan zitten op één van de vele bankjes. Er ontstond een serieus, fijn gesprek. Echt zo’n gesprek waarin de zenuwen die door je lijf gieren, langzaam in kleine vlinders wordt omgezet. Toen we een kwartier later besloten te gaan en ik opstond van het bankje, bleek het touwtje dat in een van de zakken van m’n legerbroek zat (die waren in de mode toen, echt waar), op miraculeuze wijze vastgeknoopt te zijn aan het bankje, en scheurde ik m’n broek volle bak kapot.

Wat bleek nou: deze vrouwelijke versie van Ralph Inbar had me gevraagd naar een lief hondje te kijken op het bankje ergens links van me, terwijl ze aan de rechterkant het touwtje uit m’n broekzak haalde en dit vastknoopte... Er kwam toch een tweede date, en nu elf jaar later zijn we nog steeds bij elkaar. Het was de eerste, maar zeker niet de laatste keer dat ze me in de maling nam. Degene die mijn optreden als lijdend voorwerp in Bananasplit hebben gezien een aantal jaar geleden, zal dat waarschijnlijk niet verbazen.

Ik heb denk ik de helft van de afleidingen gezien, dus ik ga zeker kijken. Ik hoop op weinig gebroken harten, en veel gescheurde kleren. 

Article continues after the ad
More content below the advertising