Je ziet het best veel op tv: programma’s die gekoppeld zijn aan een goed doel. 

Vaak zijn het BN’ers die iets doen, waar ze aandacht en/of geld mee generen voor mensen die het stukken minder hebben. Natuurlijk is er ook geld en/of aandacht voor de betreffende BN’er zelf. Op zich helemaal niet erg; je mag er best zelf iets ook iets beter van worden als je anderen helpt. Als het maar een beetje in balans is. 

Bekend in deze serie is de programmareeks Effe geen cent te makken. Hierin gaan BN’ers die gewend zijn niet op de kleintjes te hoeven letten het een maand lang met 1000 euro doen. In het eerste seizoen beten de Frogers op een houtje, daarna kwamen Geer en Goor en nu is het tijd voor de Roelvinkjes om te laten zien dat ze het ook met een stuk minder kunnen. Je kunt vanaf 26 september iedere woensdag om 20.30 uur op SBS6 terecht om te kijken wat Dries, zijn vrouw Honoria en zonen Dave en Donny in de aanbieding hebben.


Gouden zet natuurlijk van John de Mol. Dries en Dave smeren allebei al voor meer dan 1000 euro gel in hun haar per maand, dan willen de mensen wel zien hoe ze daar een hele maand van rond gaan komen. En als je van goedverzorgde mannen houdt, heeft de familie Roelvink veel om naar te kijken. Daar komt nog eens bij dat het joviale gasten zijn, altijd in voor een gezellig praatje en een geintje. Er is ook nog eens een goed doel aan vastgekoppeld. Waarom zou je er niet naar kijken?

Dat moet ieder voor zich beslissen. Ikzelf kijk niet omdat ik een beetje klaar ben met Dave Roelvink. Dat eerste incident met het meisje in de jacuzzi van wie het halve huis leeg werd geroofd, was al vrij lastig om overheen te komen, maar Dave’s optreden in Expeditie Robinson zorgde toch voor een heel klein beetje zeewater bij de wijn. Maar een week of vier nadat ie lazarus 180 door Amsterdam reed en het zelf allemaal wel mee vond vallen, gaan zitten lachen omdat ie een oude boterham met huismerk pindakaas weg moet werken gaat me net een stapje te snel en te ver. 

Article continues after the ad

Het had ze gesierd als ze de afleveringen gecanceld of uitgesteld hadden om Dave te laten voelen dat je niet weg kunt blijven komen met dit soort absurde streken. Maar ja, dan had het goede doel er ook niks gehad. 

De Roelvinkjes: Effe geen cent te makken is vanaf woensdag 26 september om 20.30 uur te zien op SBS6.

More content below the advertising