Ik verstond het in eerste instantie verkeerd; ik dacht even dat er een programma op tv ging komen dat Clone Masters ging heten. 

Een briljant idee, want welke BN’er wil er nou geen evenbeeld van zichzelf? Dat zou verdomd lastig kiezen worden uit de 774 aanmeldingen. René Froger die een duet wil zingen met de naar eigen zeggen beste volkszanger van Nederland: René Froger. Ivo Niehe die eindelijk te gast zou kunnen zijn in zijn eigen TV Show, Gordons langgekoesterde droom van een darkroom vol met Gordons zou in vervulling kunnen gaan, en Peter R. de Vries zou bij drie live tv-programma’s tegelijkertijd verschijnen, om die een dag later met z’n drieën te duiden bij RTL Boulevard. Gouden tv.

Maar helaas, pindakaas: het blijkt Drone Masters te zijn. Hierin gaan Tim Haars, Remy Bonjasky, Fockeline Ouwerkerk, Tanja Jess, Timor Steffens en Bertie Steur onder leiding van Dennis van der Geest de strijd met elkaar aan wie er het beste met zo’n uit de kluiten gewassen, op afstand bestuurbare strontvlieg overweg kan. Elke week zijn er verschillende opdrachten. Zo moet er een biertje bezorgd worden met de drone op een vol terras, worden er foto’s genomen van stuntende motorcrossers en wordt er een zelfbedachte videoclip geschoten voor een bekende artiest. Elke week valt er iemand af, waarna er één iemand overblijft die zich Drone Master mag noemen. Ben je al overgehaald? Ik nog niet echt. Of eerlijk gezegd: nog echt niet. Als het leukste op papier is dat Timor Steffens een biertje over wat mensen die op een terras zitten laat vallen, dan vrees ik het ergste. Wat onzuivere foto’s van motorcrossers en een videoclip voor een artiest? Ze zullen toch echt met iets beters moeten komen voordat ik hiernaar ga kijken. 

Article continues after the ad

Alhoewel… Er is nog een opening. En die heet Bertie Steur. Bertie is de afgelopen jaren verantwoordelijk geweest voor twee hoogtepunten op de Nederlandse tv. Wat dat betreft logisch dat ze nu iets met drones doet natuurlijk. Ze was geweldig in Boer zoekt vrouw en absoluut legendarisch in Expeditie Robinson. Bertie die vanuit de studio met zo’n ding een van haar koeien kunstmatig insemineert, zou best nog wel eens leuke tv kunnen opleveren. Ik hoop dat ze wint. Hoe meer Bertie, hoe beter voor iedereen. En laten we vooral ook hopen dat ze over een paar jaar ook mee gaat doen aan Clone Masters.

More content below the advertising