Onze tv-columnist Raemon Sluiter, zelf oud-topsporter, houdt er een verrassende mening op na.

Je zou misschien kunnen denken dat er wat mij betreft nooit te veel sport op tv kan zijn. Mocht dat het geval zijn, dan kan ik je uit de droom helpen: Ik vind dat er meer dan genoeg sport op tv is. Oké, er zou wat meer tennis mogen zijn vóór de decoder in plaats van erachter, maar daar ben ik natuurlijk niet helemaal objectief. Hoe leuk ik het ook vind om drie uur naar Monica Niculescu tegen Fiona Ferro te kijken, ik denk dat je liever de vaatwasser in of uit gaat ruimen.

En dat is waarschijnlijk wat ik ga doen tijdens de eerste World Cup-wedstrijden schaatsen die vanmiddag te zien zijn bij de NOS. Alhoewel, strijken of stofzuigen zou ook kunnen, nog maar even kijken. Waarschijnlijk  is het voor de liefhebbers heel interessant en spannend om te kijken hoe de schaatsers ervoor staan aan het begin van het nieuwe schaatsseizoen. Maar dat ben ik dus niet. Verre van. Dan moet er iets meer op het spel staan dan een World Cup om mijn schaatsinteresse op te wekken.

Hoe anders zit dat bij de voetbaldames die deze week beginnen aan hun tweeluik voor kwalificatie voor het WK volgend jaar in Frankrijk. Daar zal de vaat toch echt even voor moeten wachten, want de spanning viert hier hoogtij. Rechtstreekse kwalificatie zat er niet in, daarom moet er via extra wedstrijden deelname afgedwongen worden. Denemarken werd verslagen, nu moet alleen nog Zwitserland opzij gezet worden.
Vrijdagavond is het eerste duel, en dan woensdagavond het allesbeslissende. Dat zou toch moeten lukken, zei hij met een zak chips en een fles cola zero op de bank terwijl hij gisteravond met z’n zaalvoetbalteam 2-7 op z’n broek kreeg… De meiden moeten het maar weer ‘even’ doen. 

Ik voel me altijd een beetje lullig als ik dit tik. Terwijl Sven Kramer vandaag 150 kilometer fietst, twaalf etages trappen met kangoeroesprongen neemt, een caesarsalade zonder dressing bestelt, en ’s avonds om te snacken nog gezellig een paar amandelen en kerstomaatjes oppeuzelt naast dat grote glas water om straks zo beslagen mogelijk ten ijs te komen, tik ik hier even dat het begin van het schaatsseizoen me eigenlijk geen reet boeit. Maar ja, het is de waarheid. 

Mijn focus gaat de komende week in ieder geval volledig naar de voetbaldames. En mocht er nog wat over zijn, snoep ik Monica Niculescu tegen Fiona Ferro achter de decoder nog even mee.

Article continues after the ad
More content below the advertising