Ik heb het WK voetbal zo goed als aan me voorbij laten gaan. De halve finales en finale heb ik wel met een schuin oog gekeken, maar voor de rest was het toch echt te pijnlijk om aandachtig te volgen. Het is een beetje alsof je tijdens je vakantie met een infectie op een hotelkamer in Lloret ligt terwijl je door het raam je vrienden aan de rand van het zwembad een cursus Zweeds ziet krijgen van het Stockholm-bikiniteam. 

Leuk dat internationale voetbalfeest, vanaf komend weekend is het gelukkig weer tijd voor het echte werk: Willem II-VVV, Excelsior-Fortuna Sittard, ADO Den Haag-Emmen…Dat kan maar 1 ding betekenen: De eredivisie gaat weer van start . Vanaf vrijdag 10 augustus kunnen we praktisch ieder weekend weer gaan genieten van de (wan)prestaties van onze favoriete club. 

Voor competitiewedstrijden zit ik in de aanslag. Vanwege werkzaamheden zit ik veel in het buitenland, maar dat weerhoudt me er niet van om m’n cluppie Feyenoord waar mogelijk te volgen. Midden in de nacht de wekker zetten als de agenda voor de volgende dag het enigszins toelaat bijvoorbeeld. Beetje ongelukkig voor de mensen die in de kamers naast me slapen bij een doelpunt, maar ja, dat is overmars. Overmacht bedoel ik. U ziet het, ik ben er al behoorlijk mee bezig.

Maar ook ik heb m’n grenzen. Voor de Johan Cruijff Schaal aanstaande zaterdag (kampioen PSV tegen bekerwinnaar Feyenoord) ga ik de wekker niet zetten. Nu hoeft dat ook niet, aangezien ik in het land ben en de wedstrijd om 18.00 uur begint. Alhoewel, misschien is een verlengde siësta met deze temperaturen ook geen slecht plan. 

Article continues after the ad

Mis ik die veredelde oefenwedstrijd ook meteen. Want dat is het natuurlijk. Kunnen de trainers zeggen dat het om de eerste prijs van het seizoen gaat, maar die weten ook wel beter. Hoe kan je serieus om een prijs spelen terwijl je nog geen wedstrijd om het ‘echie’ hebt gespeeld dit seizoen? Het kan nóg gekker, want ik zag Ajax tijdens het zappen in de kwalificatie van de Champions League.., Wie regelt die voetbalkalender? Dat slaat toch nergens op? Ben ik nou zo gek of zijn zij nou zo dom?! zou een andere voetbalkenner die elders in dit blad aan bod komt, waarschijnlijk zeggen.

Vanaf volgende week ben ik er iedere week weer bij wat betreft het voetbal. Maar zaterdag? Misschien dat ik even meepik hoe m’n cluppie ervoor staat voor het komend seizoen. Maar het zou ook zomaar kunnen dat ik met deze temperaturen een tukkie op de bank doe. Of aan de rand van het zwembad ga liggen.

More content below the advertising