Al vier jaar lang schrijft Raemon Sluiter columns voor Veronica Magazine en dat vond hij lang genoeg. Dit is zijn allerlaatste column.

Als ventje van een jaar of tien was het iedere week een ding als Veronica Magazine door de brievenbus kwam. De puzzel invullen, kijken wat voor dierenprogramma’s er de komende week allemaal op tv kwamen, een paar jaar later het blad grondig doorspitten voor plaatjes van mooie dames…Veronica Magazine was simpelweg een deel van mijn jeugd. 

Het was dan ook een eer toen er vier jaar geleden vanuit het blad gevraagd werd of ik een keer een column wilde tikken. Een beetje schijtllollig proberen te zijn in mijn favoriete tv-blad over wat ik zoal op tv zag, hoe moeilijk kon het zijn? Nu zijn we tweehonderd columns, ruim tachtigduizend woorden, een kleine zeshonderd slappe woordgrappen en vijf fanmails verder. 

Het was geweldig. Maar het werd wel steeds moeilijker en moeilijker. In perspectief dan. Als één van je grotere problemen in een week is dat je niet weet of je over de reallifesoap van André Hazes  jr. of het nieuwe seizoen van Temptation Island moet schrijven, valt het allemaal behoorlijk mee.

Article continues after the ad

Maar wat dan als je André en Temptation allebei hebt gehad? En je van gekkigheid niet meer weet waar je over moet schrijven? En je voelt dat je met je grapjes een beetje in herhaling valt?

Dit begint op een afscheidscolumn te lijken. En dat komt goed uit, want dat is het ook. Het Is Mooi Geweest zou een prima titel van een nieuw tv-programma kunnen zijn, maar in dit geval is het het gevoel waar ik al een tijdje mee zat. Buiten het vinden van een interessant onderwerp vind ik het fijn als een columnist een beetje spicy is. De grens af en toe opzoekt.

Misschien wel volgende week bij Pauw wil uitleggen waarom dat zo geschreven is. Des te groter is de kans dat volgende week meer mensen de column willen lezen. Iedereen blij. Behalve die over het paard getilde Nederlandse presentator/zanger waar het stukje tekst over ging dan waarschijnlijk. Nu ben ik veel, maar spicy niet echt. Fasten your seatbelts alvast, ik heb zo’n gevoel dat u de komende maanden een stuk meer spicy gaat krijgen.

Rest mij nog een ding. Of twee, nee drie eigenlijk: mijn opvolger Henk Van Straten veel plezier en succes te wensen. De redactie van Veronica Magazine hartelijk te bedanken voor de fijne samenwerking. En als laatste de lezers dank te zeggen voor het lezen van deze stukjes. Het was een eer om ze te mogen schrijven. 

More content below the advertising