Onze columnist Raemon Sluiter vindt Temptation Island dit jaar wel erg saai, maar gelukkig is er ook een Amerikaanse versie van dit smerige format.

Vorig jaar gaf ik aan een beetje klaar te zijn met Temptation Island. Ik genoot nog steeds van de altijd naar scheurtjes zoekende Rick Brandsteder, maar voor de rest ging het me steeds meer tegenstaan. Vooral het kiezen van jonge en behoorlijk labiele kandidaten stuitte me tegen de borst. Maar ja, uiteindelijk toch weer gewoon kijken natuurlijk dit seizoen. Ik kan wel weer gaan zitten verkondigen dat ik dat alleen maar voor deze column doe, maar dan lieg ik. Ergens vind ik het toch te fascinerend om niet te kijken.

Dat heeft alleen nog niet veel opgeleverd dit jaar. Heikki en Milou redden de show nog een beetje, maar voor de rest gebeurt er vooralsnog weinig. Met als absoluut dieptepunt Laura en Roger. Ze hebben op geen enkele manier normaal contact met de verleiders, hebben het de ganse dag alleen maar over het feit dat ze elkaar zo verschrikkelijk missen, en gaan meteen na Sesamstraat naar bed om vervolgens tussen de lakens verder te wenen. Hartstikke lief natuurlijk, alleen had je je dan beter op kunnen geven voor Ron’s Honeymoonquiz dan Temptation Island.

Article continues after the ad

Maar waar de Nederlandse versie niks met mijn kritieken gedaan heeft, is de Amerikaanse er wel mee aan de slag gegaan. Inderdaad, er is ook een Amerikaanse versie van dit smerige format. Precies hetzelfde idee, alleen net even iets beter uitgewerkt, en eh, gelikter. Zo zijn de stellen iets ouder, waardoor het allemaal stabieler en echter overkomt. De verleiders ook, die zijn echt op zoek naar een relatie. Of een tv-carrière natuurlijk, maar dat weten ze verdomd goed te verbloemen.

Wat ook een goede toevoeging is ten opzichte van de Nederlandse versie: je mag verleiders wegstemmen. Dus de mensen die er niks meer te zoeken hebben, kunnen na een paar dagen zon en zuipen naar huis. En is er dus meer tijd door te brengen met de mensen met wie er een diepere connectie is. Waar u bij een diepere connectie aan denkt, laat ik even aan u over. Ik wil niet te veel verklappen, maar de eerste afleveringen van Temptation Island USA maken de mogelijkheid op een behoorlijk diepe connectie zeer waarschijnlijk.

Mocht u een beetje klaar zijn met ‘onze’ Temptation Island, probeer dan op Videoland een keer de Amerikaanse. En als dat ‘m ook niet is voor u, kunt u altijd nog oude afleveringen van Ron’s Honeymoonquiz gaan kijken.

More content below the advertising