Raemon Sluiter dacht niet dat het satirische sportprogramma Makkelijk scoren grappig zou worden, maar hij is nu fan van het trio en de slechte huisdichter Rico Verhoeven.

Ik had niet veel vertrouwen in Diederik Smit, Tex de Wit en Jonathan van het Reve, de makers van het satirische sportprogramma Makkelijk scoren. Omdat ik ze iets te serieus vond overkomen bij DWDD. En omdat ik niet echt fan ben van Zondag met Lubach, het programma waarin zij mede verantwoordelijk zijn voor de inhoud. Ik heb het een paar keer gezien, vind het waanzinnig knap gemaakt, maar moest er zelden hard om lachen.

Maar als er een satirisch sportprogramma gemaakt wordt, moet ik het natuurlijk wel kijken. Als sportfanaat, maar vooral ook liefhebber van satire zou deze combi me toch behoorlijk moeten liggen. Ik heb in mijn tijd als zeer actieve slappe-grappentwitteraar de inkoppertjes immers ook niet geschuwd.

Twitteren dat ik verdomd goed wist hoe Max Verstappen zich voelde wanneer hij er in de eerste ronde al uitlag. Of: “Ik had het gisteren nog met Roger Federer erover wat voor een hekel ik eigenlijk heb aan namedropping.” Dat soort dingen dus.

Article continues after the ad

Afijn, ik zat dus met frisse tegenzin voor de computer om de eerste aflevering van Makkelijk scoren te kijken. En dat bleek volledig onterecht. Een half uur knap in elkaar gedraaide sportsatire, waarin er met regelmaat behoorlijk gelachen moest worden.

Slimme stukjes over de dooddoeners van eredivisievoetballers en trainers, een sterk item over de afzeggers bij het ABN Amro World Tennis Tournament, een zeldzaam slecht, maar daardoor wel grappig gedicht van huisdichter Rico Verhoeven en een zeer grappig geknipt interview met Tom Dumoulin over of het slim is om met je voorhuid de warmte van de oven te meten.

Ja, u leest het goed. Wilt u antwoord op de vraag, kijk dan zeker de uitzending nog even terug. De slechte grap over de trainer van Robin Haase die in de gevangenis zit, zij ze vergeven. Hij werkt immers al ruim twee jaar behoorlijk succesvol met een andere trainer.

Maar ja, het heet natuurlijk niet voor niks Makkelijk scoren. Je kunt niet constant grappig zijn. En dat ik het misschien iets minder grappig vind omdat ik de hoofdrolspelers uit de grap goed ken, zou ook een factor kunnen zijn.

Makkelijk scoren is misschien makkelijk scoren, maar dat maakt niet uit. Het gejuich na het doelpunt is er niet minder om. U kunt Makkelijk scoren iedere zondag om 21.40 uur zien op NPO 3.

More content below the advertising