De All You Need Is Love-koek is nu toch echt wel op

Weinig programma’s fijner om te zien dan All You Need is Love.

Er zitten zware verhalen in, maar ook dan wordt er altijd iets gedaan om mensen bij elkaar te brengen, de situatie beter te maken. Uiteindelijk is er altijd een happy end. Het is een beetje als kijken naar je favoriete voetbalclub waarbij iedere kans een goal is. Dat valt in het geval van mijn cluppie Feyenoord een beetje tegen, maar het gaat om het idee.

Wat dat betreft is het erg prettig dat we de komende zaterdagavonden rond de klok van acht uur weer naar RTL 4 kunnen zappen om overladen te worden met bakken vol liefde. Niks beter dan dat je na het 19:30 journaal, als je even helemaal klaar bent met alle negativiteit in de wereld, All You Need Is Love kunt kijken, om het vertrouwen in de wereld enigszins terug te vinden. Van liefde en blije mensen kun je immers bijna geen genoeg krijgen.

En dat moet precies zijn geweest wat ze bij Eyeworks/Talpa gedacht hebben, want de komende maanden kunt u niet alleen uitkijken naar het nieuwe seizoen en de All You Need Kerstspecial, maar komt er ook een All You Need Is Love-film in de bioscoop. Lekker met zoute popcorn en Cola Zero, zullen we maar denken.

More content below the advertising

Maar mocht u daarna nog steeds trek hebben: er is nog meer. Er komt namelijk ook nog een – tromgeroffel - All You Need Is Love-bordspel op de markt!

Ik hoop alleen niet dat er straks in het programma constant reclame gemaakt gaat worden voor dit leuke kerstcadeau. Dat Robert aankomt bij dat hutje in de binnenlanden van Bali om die verliefde backpacker naar z’n geliefde te brengen en dat ze op dat moment stomtoevallig met haar familie een potje All You Need Is Love bordspel aan het spelen is. Alhoewel, het zou wel een aardige reclame zijn misschien. Dat de twee tortelduifjes elkaar een jaar niet gezien hebben, maar dat ze Robert en de backpacker even een uurtje buiten laat wachten om eerst het spelletje af te maken.

Je zou zeggen dat de All You Need Is Love- koek nu wel een beetje op is. Fuck, ik ben bang dat ik ze daarmee op een idee heb gebracht!

More content below the advertising

Onze columnist Klaas is blij dat er geen Oscar is gekomen voor 'populaire film', want het is een beetje een troostprijs die beter past bij de MTV Movie Awards.

Even leek het erop dat we dit jaar voor het eerst sinds zeventien jaar getrakteerd zouden gaan worden op een nieuwe Oscar-categorie, maar die plannen gingen al vrij snel na de aankondiging weer de ijskast in. Een Oscar voor de beste ‘populaire’ film: het is ook een problematisch idee. Het werd uitgebroed als onderdeel van de voortdurende pogingen om meer kijkers te trekken naar de uitreiking.

Ik vraag me af wat de Academy hier precies van verwacht had. Stel nou dat Avengers: Infinity War die nieuwe Oscar zou winnen. Dan beklimmen Kevin Feige en misschien Mitchell Bell het podium om de prijs in ontvangt te nemen. Wie? Tja, dat zijn twee van de producenten van de film, de mensen die doorgaans prijzen voor films in ontvangst nemen. Niet echt spetterende tv, denk ik zo.

More content below the advertising

Natuurlijk kunnen ze ook Chris Hemsworth, Scarlett Johansson en Robert Downey jr. mee het podium op slepen, maar waarschijnlijk zijn zij er toch wel: het stikt bij de Oscars altijd van de sterren die hun nieuwe films komen pluggen door een prijs uit te reiken. Dus dat maakt ook het verschil niet. En wie wil de popcorn-Oscar nou eigenlijk winnen? Een nominatie is eigenlijk een classificatie als B-product: een film die niet goed genoeg was voor de categorie beste film, maar die we toch een prijsje willen geven.

Toen de plannen vorig jaar bekend gemaakt werden, was Black Panther meteen de gedoodverfde winnaar, maar hoofdrolspeler Chadwick Boseman benadrukte meteen dat hun film voor niks minder ging dan beste film. Dat vertrouwen bleek niet misplaatst, want Black Panther zit bij de acht kanshebbers dit jaar en is na een prestigieuze prijs van de vakbond voor acteurs opeens gepromoveerd tot gevaarlijke outsider. Misschien moet het Oscar-comité maar niet meer proberen de show te veranderen in de MTV Movie Awards.

De zon gaat als een malle voor je schijnen

Raemon Sluiter was net zoals iedereen verrast dat Piet Paulusma mocht vertrekken bij SBS6. Hij gaat de weerman missen en vraagt zich af of de zender wel slim bezig is.

Het kwam als een donderslag bij heldere hemel. Na 23 jaar trouwe dienst heeft SBS besloten het contract met weerman Piet Paulusma niet te verlengen. 31 december zal ‘Oant moarn’ voor het laatst klinken. Hoewel… Gaat hij dat wel zeggen, als het ‘tot morgen’ betekent en hij de volgende dag niet op de buis verschijnt?

Natuurlijk gaat hij dat blijven zeggen. Want er gaat een front met aanbiedingen aankomen voor Piet, dat kan niet anders. Bij omroep Max zou hij gezien zijn leeftijd natuurlijk geweldig passen, en voor RTL zou het ook een geweldige stunt zijn. Die zeggen nu dat hij er met z’n SBS-verleden niet past, maar u kent het gezegde: Niks zo veranderlijk als het weer en met elkaar strijdende zenderbazen. Over Piet maak ik me geen zorgen. Over SBS daarentegen…

More content below the advertising

Vernieuwen snap ik. Maar de vraag als je gaat vernieuwen, waarom ga je dan in zee met iconen die in de hoog zomer/ begin herfst van hun carrière zijn? werpt zich natuurlijk wel op. Ik druk me voorzichtig uit, want ik wil geen Gordon op m’n dak. Laat die maar met Angela de Jong door de modder rollen. Is misschien wel een aardig format, trouwens. Ik zit niet te springen om een tv-carrière, maar als ze nog een scheidsrechter nodig hebben, mogen ze me bellen. Ik hoop op een verlenging.

Maar genoeg over SBS. Te veel zelfs. Piet, nu pakken de donkere wolken zich misschien even samen, de zon gaat straks weer als een malle voor je schijnen. Er valt altijd meer regen naast je, dan op je. Laat ze bij SBS maar. Jij weet als geen ander dat als je wind zaait, je storm zult oogsten. Laat ze maar de opgaande zon aanbidden. Het staal wordt in de wind gehard, en jij gaat voor de regen thuis zijn.

Mooi hoe je netjes blijft in je interviews, tegen de wind in is het immers kwaad roeien. Zo gaat het nou eenmaal in die wereld, als het in de kajuit regent, dat drupt het in de hut. Maar jij laat de wind niet door de hekken waaien. Ik hoop dat ze je niet met de noorderzon gaan laten vertrekken, dat ze je eerst op een mooie manier flink in het zonnetje gaan zetten. Want als er iemand met z’n neus in de wind mag lopen, ben jij het.

Oant moarn, Piet. Tot morgen.