De All You Need Is Love-koek is nu toch echt wel op

Weinig programma’s fijner om te zien dan All You Need is Love.

Er zitten zware verhalen in, maar ook dan wordt er altijd iets gedaan om mensen bij elkaar te brengen, de situatie beter te maken. Uiteindelijk is er altijd een happy end. Het is een beetje als kijken naar je favoriete voetbalclub waarbij iedere kans een goal is. Dat valt in het geval van mijn cluppie Feyenoord een beetje tegen, maar het gaat om het idee.

Wat dat betreft is het erg prettig dat we de komende zaterdagavonden rond de klok van acht uur weer naar RTL 4 kunnen zappen om overladen te worden met bakken vol liefde. Niks beter dan dat je na het 19:30 journaal, als je even helemaal klaar bent met alle negativiteit in de wereld, All You Need Is Love kunt kijken, om het vertrouwen in de wereld enigszins terug te vinden. Van liefde en blije mensen kun je immers bijna geen genoeg krijgen.

En dat moet precies zijn geweest wat ze bij Eyeworks/Talpa gedacht hebben, want de komende maanden kunt u niet alleen uitkijken naar het nieuwe seizoen en de All You Need Kerstspecial, maar komt er ook een All You Need Is Love-film in de bioscoop. Lekker met zoute popcorn en Cola Zero, zullen we maar denken.

Maar mocht u daarna nog steeds trek hebben: er is nog meer. Er komt namelijk ook nog een – tromgeroffel - All You Need Is Love-bordspel op de markt!

Ik hoop alleen niet dat er straks in het programma constant reclame gemaakt gaat worden voor dit leuke kerstcadeau. Dat Robert aankomt bij dat hutje in de binnenlanden van Bali om die verliefde backpacker naar z’n geliefde te brengen en dat ze op dat moment stomtoevallig met haar familie een potje All You Need Is Love bordspel aan het spelen is. Alhoewel, het zou wel een aardige reclame zijn misschien. Dat de twee tortelduifjes elkaar een jaar niet gezien hebben, maar dat ze Robert en de backpacker even een uurtje buiten laat wachten om eerst het spelletje af te maken.

Je zou zeggen dat de All You Need Is Love- koek nu wel een beetje op is. Fuck, ik ben bang dat ik ze daarmee op een idee heb gebracht!

Ik gok dat All You Need Is Love wint

Onze columnist Klaas kijkt al vooruit op de kerstperiode en vraagt zich af welke films goed gaan scoren.

Bioscopen halen een royaal deel van hun opbrengst binnen in de laatste twee maanden van het jaar, zeker in Nederland. We zijn hier echte winter-filmkijkers en daar houden de makers van eigen bodem in elk geval rekening mee. Maar ook internationaal zetten de studio’s steevast een heleboel potentiële kaskrakers klaar, want rondom de kerst naar de bioscoop gaan is over heel de wereld een geliefde traditie.

Eén van die blockbusters arriveert deze week al in de zalen, dus is het een mooi moment om op de zaken vooruit te lopen en te voorspellen wat de grote kerstklapper van dit jaar gaat worden. Eén van de voornaamste kanshebbers draait dus al bijna: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Dat lijkt vroeg om nog wat bezoekers te kunnen trekken tegen de tijd dat de Kerstman ten tonele verschijnt, maar deze Potter-prequel zit niet voor niks in hetzelfde ‘time slot’ als veel van de Harry-films: die vult de stoelen nog tot diep in december.

Een andere geheide hit is All You Need Is Love, een romcom die de Alles is Liefde van dit jaar moet gaan worden. Dat is vaker geprobeerd en het is een paar keer nog bijna gelukt ook, maar deze heeft alles in zich om die ambitie echt waar te maken. Is dat soort humor je wat te braaf, dan heeft Jandino nog het tweede deel van Bon Bini Holland voor je. Of als het juist nog wat opgepoetster moet allemaal, dan staat er nog een ander deel twee op de kalender: Mary Poppins Returns.

Allemaal goede kandidaten voor een dik kerstsucces en dan heb ik de meest klassieke kerstfilm van het stel nog niet eens genoemd: de animatiefilm The Grinch. Maar toch gok ik erop dat All You Need Is Love dit jaar als kerstkampioen uit de bus komt. Die cast, Will Koopman, het feelgood-verhaal, die titel: dan heb je geen kerstwonder meer nodig.

Het is me toch een teringzooi daar

Het nieuwe EO-programma Genaaid zette onze columnist Raemon Sluiter aan het denken over zijn eigen kledingkeuzes. 

Bij een nieuw programma dat Genaaid heet, denkt u waarschijnlijk in eerste instantie aan die droevige schwalbes op de voetbalvelden. Aan onze minister-president met zijn valse beloftes. Of aan Kim Holland die zich weer eens van haar beste kant laat zien. Welke kant dat is, laat ik aan ieder voor zich, smaken verschillen.

Maar nee, Genaaid is een nieuw programma van de EO, dus kan er door Kim wel een streep. En ik moet u teleur- dan wel geruststellen, het gaat ook niet over het seksleven van Andries Knevel. Maar ook zonder de hulp van Kim en Andries zou dit programma het wel eens heel goed kunnen gaan doen.

In Genaaid gaat Jennifer Hoffman met een aantal kledingontwerpers op reis om te zien hoe de ontworpen kleding uiteindelijk gemaakt wordt, en welke gevolgen dat heeft. Allemaal leuk een aardig dat fashionwereldje, maar wat gebeurt er nou eigenlijk voor je collectie in de winkel ligt? Bijna iedereen weet over het hongerloon dat de arbeiders daar krijgen. Maar is er nog meer dat het daglicht niet kan verdragen?

In de eerste aflevering (woensdagavond op NPO 3) overvalt Jennifer de jonge ontwerpers met het bericht dat ze naar Myanmar gaan. Chapeau voor de makers: ik kan me zo voorstellen dat de deelnemers dachten twee weken naar Milaan te gaan, even lunchen met Donatella Versace, brainstormsessie met Viktor en Rolf, en ’s avonds nog een feestje meepakken met Doutzen Kroes en Karl Lagerfeld.

Maar in plaats daarvan mogen ze naar de katoenvelden om mee te helpen, naar de ververijen om te zien met wat voor verschrikkelijke (pardon dames en heren van de EO, maar dit is nu eenmaal hoe ik dingen nog iets duidelijker maak) teringzooi de arbeiders moeten werken om onze shirtjes een leuk kleurtje te geven. En die troep gaat vervolgens zo de rivier in, waar het weer in het drinkwater terechtkomt en het land ermee besproeid wordt. Met een beetje geluk gaan er bomen met fel gele en roze T-shirts groeien. En met een beetje pech gaat er een heel land naar de kloten omdat wij die leuke trui ook toch ook wel graag in het kobaltblauw willen.

Ik ga in ieder geval kijken. En proberen iets bewuster met m’n kledingkeuze aan de slag te gaan.