Raemon Sluiter rotzooide vroeger altijd met plakplaatjes en dat nam zijn vader hem niet in dank af. Just Tattoo of Us brengt daardoor allerlei herinneringen naar boven.

Vroeger hadden we van die plakplaatjes die je bij een pakje kauwgom kreeg. Je moest ze vochtig maken en een paar minuten goed aandrukken, en vervolgens stond het plaatje niet meer op het papier maar op je arm. Ik heb er thuis ook wel eens een stuk of wat op de huiskamermuur gedrukt, met als gevolg dat m’n vader er ook heel graag een plaatje bij mij wilde zetten, van z’n linkerhand op m’n rechterbil.

Als je het zo leest, kun je eigenlijk zeggen dat m’n vader en ik de voorlopers waren van het tv-programma Just Tattoo of Us. Tweetallen kunnen er aan meedoen die voor elkaar een tatoeage bedenken. Vervolgens wordt deze tattoo ook daadwerkelijk op het lichaam van de betrokkenen aangebracht.

De desbetreffende persoon krijgt de tattoo pas te zien wanneer het plaatje al op zijn of haar lichaam staat. Zoals m’n vader destijds het vijftal smurfen op de huiskamermuur, en zoals ik zijn linkerhand in lichtrood op m’n rechterbil.

Article continues after the ad

Nu vallen de plaatjes van pa en mij erg mee, na of een uurtje of vijf schrobben of in mijn geval een paar dagen niet op m’n rug slapen waren de afbeeldingen weer weg. Maar de plaatjes bij Just Tattoo of Us, zijn er voor altijd. Tuurlijk, je kunt ze laten weglaseren of er iets overheen tatoeëren, maar dat is nogal wat.

Zo kan het dus zijn dat er iemand aan het einde van de aflevering rondloopt met het woord SLUT als een brandmerk op d’r rechterschouder getatoeëerd. Of dat een deelneemster in het vervolg met een tattoo van een bebloede tampon op de onder/binnenkant van haar billen door het leven moet.

O ja, en er is ook nog een gozer die een prachtig plaatje van een man op z’n buik getekend heeft gekregen, waarbij de man een dusdanige pose inneemt dat zijn kontgat precies overeenkomt met de navel van het slachtoffer...

Het verhaal waarom de vriend of vriendinnen ervoor gekozen hebben om deze tatoeages bij elkaar te laten zetten, zal ik achterwege laten. Een plaatje zegt immers meer dan duizend woorden.

Vanavond om 21.30 uur is er op MTV een Benelux-versie te zien, gepresenteerd door Jaimie Vaes en Koen Kardashian. Als dat u niet over de streep trekt, weet ik het ook niet meer. Of dat is om het programma nu wel of niet te kijken, is volledig aan u natuurlijk.

More content below the advertising