Volgens Holly Mae Brood is haar nieuwe programma Love Island héél anders dan Temptation Island, maar daar is Raemon Sluiter het niet mee eens.

Ik heb goed nieuws en ik heb slecht nieuws. Het goede nieuws is dat de komende week de Nederlandse versie van Love Island voor het eerst op televisie komt. Ook zo klaar met het afgelopen seizoen van Temptation Island, waarin het meest spannende was of Rogier negen of tien uur per nacht sliep? Dan kunt u nu uw teleurstelling gaan verwerken met het volgende reality-gekkigheid-geiligheid-programma.

Ik heb alleen ook slecht nieuws. En dat is dat Love Island helemaal geen reality-gekkigheid-geiligheid-programma is! Ik zag en las interviews met presentatieduo Holly Mae Brood en Viktor Verhulst (u weet wel, de zoon van Gert Verhulst, de geestelijke vader en weet ik veel wat nog meer van K3), en die wisten te vertellen dat Love Island veel serieuzer en normaler is dan Temptation Island.

Ik citeer hier even Holly, omdat ik een half uur leuke grappen heb proberen te verzinnen, maar soms de realiteit gewoon niet te overtreffen is. Holly May Brood: “Love Island is totaal anders dan Temptation Island waarin relaties op de proef worden gesteld en kapot gemaakt. In Love Island draait het juist om een organische manier van het ontstaan van koppels. Die de kijkers vervolgens kunnen beïnvloeden door te stemmen wie er in het huis mag blijven.”

Article continues after the ad

Wacht even Holly. Dus kandidaten moeten zorgen dat ze een koppel vormen zodat ze niet te snel weggestemd worden door mensen die thuis zitten te kijken, maar dat gaat wel allemaal op een organische manier? Ik dacht dat ze bij Love Island vanaf dag 1 met elkaar in een bed moeten slapen omdat er alleen tweepersoonsbedden zijn? En dat het koppel dat overblijft een flinke geldprijs krijgt.

Zijn dat volledig organische motieven? Zou het kunnen dat er ook deelnemers zijn die misschien voor de eer, de roem, de faam, het geld, de gratis vakantie en het mogelijk starten van een carrière op tv meedoen in plaats van puur en alleen het vinden van de liefde van hun leven? Zouden ze dat laatste dan niet eerder buiten de camera’s doen?

Ik vind Holly Mae Brood leuk. En ik denk dat ze het heel goed gaat doen als presentatrice van Love Island. Maar als Holly denkt dat ze door het presenteren van dit programma wel eens kans zou kunnen maken op de Nobelprijs van de Vrede, wil ik haar bij deze uit de droom helpen. Love Island is net zo smeuïg, smerig en sensatiebelust als Temptation Island, Holly. En daar is helemaal niks mis mee.

More content below the advertising