Voor Veronica Magazine bedacht onze columnist Raemon Sluiter speciaal de Raemon Sluiter-awards, maar of dat nou echt een succes is...

Dit is het laatste Veronica Magazine van het jaar, dus lijkt de tijd me rijp voor een kleine terugblik. En hoe kan dat beter dan met het uitreiken van de Raemon Sluiter-awards. U kent ze waarschijnlijk niet, maar dat is op zich niet zo gek, dit is namelijk de eerste keer dat ze uitgereikt worden.

Laten we beginnen met de winnaars van dit jaar. De award voor Mannelijke TV-Persoonlijkheid Met Wie Ik Het Liefst Op Vakantie Zou Willen, #RSAMTVPMWIHLOVZW, gaat naar Beau van Erven Dorens. En als hij dan toch het podium opkomt, laten we hem dan meteen de prijs voor Programma Dat Wat Mij Betreft Nog Minimaal Twintig Jaar Te Zien Mag Zijn,  #RSAPDWMBNMTJTZMZ meegeven voor Het Rotterdam Project. Het juryrapport: ‘Het lijkt erop dat Beau erin geslaagd is om iets te bereiken wat in tv-land ook wel ‘De Ufo’ wordt genoemd, vanwege het geringe aantal keren dat het verschijnsel gesignaleerd wordt: Beau schijnt namelijk het ego een beetje aan het loslaten te zijn. Daarom, maar ook vanwege zijn zeer natuurlijk vorm van presenteren, is Beau onze grote winnaar dit jaar’.

Article continues after the ad

Voor Beste Vrouwelijke TV-Persoonlijkheid Met Wie Er Wel Eens Een Beschuitje Gegeten Zou Willen Worden, #RSABVTVPMWEWEEBGZWW, kwam unaniem Fatima Moreira de Melo uit de bus. Jury-rapport: ‘Prettig, slim, knap, gezellig, warm, spontaan, en grappig als sportdeskundige bij RTL Boulevard, en prachtig op de posters langs de snelweg van een bekende juwelenfabrikant’.

Het argument dat het laatste weinig met tv te maken zou hebben, werd door de jury snel van tafel geveegd. Het beschuitje graag met wat boter en hagelslag, en doe ook maar een kopje thee als je toch in de keuken bent, dank je.

Maar er kunnen niet alleen maar winnaars zijn. De award voor Zo Vaak Op TV Dat Je Af En Toe De Neiging Hebt Om Je Glas Cola Door Het Beeldscherm Te Flikkeren, #RSAZVOTVDJAETDNHOJGCDHBTF, gaat naar Peter R. de Vries. Het juryrapport: ‘Peter is zo vaak op tv dat de jury een onderzoek wil starten, aangezien het onmogelijk wordt geacht dat er maar één Peter R. de Vries is. Kennis van zaken is bij De Vries in volle familiezakken chips aanwezig, helaas zit zelfkennis nog in een klein traktatiezakje. Een absolute autoriteit op het gebied van verslaggeving van criminaliteit, dat hoeven we alleen niet iedere dag te zien en horen’.

Rest mij niks dan u een fijne kerst en het allerbeste voor het nieuwe jaar te wensen. Tot volgend jaar!

More content below the advertising