College Tour is weer terug op televisie en Raemon Sluiter is nieuwsgierig naar wat de gasten te vertellen hebben.

Jammer. Ik had gehoopt dat ze de Holleeder-lijn zouden doortrekken bij College Tour (vanaf vandaag terug op NPO 1). Misschien een aflevering met ex-Hells Angels-leider Daniel Uneputty over hoe je leuke, gratis vijfdaagse motortripjes kunt organiseren. Of een aflevering met een politicus over hoe je mooie appartementen kunt hebben zonder ervoor te hoeven betalen.

Gelukkig hebben ze toch nog een gast kunnen vinden die er wel een beetje tegenaan schuurt, namelijk Bénédicte Ficq. Bekend van haar lobby tegen het roken, maar ook van het bijstaan van kickbokser Badr Hari.

Benieuwd of iemand durft te vragen wat dodelijker is: een uppercut van Badr of twee sigaretten in de week. En dan is de vraag nog of mevrouw Ficq ook antwoord geeft of zich op haar zwijgrecht beroept. Dan zou het zomaar een rustige aflevering kunnen worden.

Article continues after the ad

Bij wie het in ieder geval geen rustige aflevering zal worden, is cabaretier Peter Pannekoek, de op dit moment grappigste man van Nederland. (Ik heb geen gratis kaarten voor z’n show gehad maar wat niet is kan nog komen.) Verwierf zijn bekendheid als huiscabaretier van DWDD, en klom daarna via allerlei vage spelshows op tot ‘Master-Roaster’ van het programma The Roast of op Comedy Central.

Ik ben zeer benieuwd hoe Peter zo grappig is geworden, maar stiekem hoop ik op de vraag of hij vijf minuutjes de nieuwe presentator/interviewer Matthijs van Nieuwkerk zou kunnen freestyle-roasten. Dan zien we pas echt hoe goed Petertje is. Ik mag Petertje zeggen, want ik heb ooit een keer een berichtje terug van ‘m gehad op Twitter en hij is gewoon erg klein.

Wat ook een interessante aflevering kan worden, is met pizzamakelaar Mino Raiola. Begonnen in een Italiaans restaurant, maar kwam erachter dat je wel heel veel quattro stagiones en tiramisu’s moest verkopen om multimiljonair te worden.

Dat ging net iets sneller met het verkopen van voetballers. Deze aflevering wordt sowieso een succes: Of we komen erachter hoe je de beste pizza maakt, of hoe je miljoenen kunt verdienen aan voetballers. Tel uit je winst.

Mocht dit allemaal niet echt wat voor u zijn, dan zijn er ook nog afleveringen met de man verantwoordelijk voor de legendarische Rolo-reclames, Diederik Koopal. En mocht u meer muzikaal zijn aangelegd, dan is er nog een aflevering met de tweelingpianovirtuozen Lucas en Arthur Jussen. Zoals in het Italiaanse restaurant waar Mino vroeger werkte: voor elk wat wils.

More content below the advertising