Ik huil niet zo vaak om dingen die op tv zijn. En dat terwijl er toch genoeg om te janken is. Ik keek laatst een aflevering van Just Tattoo of Us Benelux. Daar waren de MTV-realitysteren en tweelingzussen Sharon en Esmee te gast om een leuke tatoeage voor elkaar te verzinnen en vervolgens te laten zetten. Dat werden uiteindelijk een plaatje van een gebruikte tampon op het bovenbeen bij de één omdat ze een keer een gebruikte tampon van haar tweelingzus heeft eh, hergebruikt zullen we maar zeggen, en een opengetrokken kont met aambeien bij de andere, omdat ze daar nogal regelmatig last van heeft. Om elkaar vervolgens in de armen te vallen en keihard te lachen. Bij zoveel liefde kon ik niet anders dan een traantje wegpinken. Of het kwam door het van de bank afrollen vanwege de tatoeages die ze voor elkaar verzonnen hadden, dat zou ook kunnen.

Waar ik wel echt als een klein kind dat een softijsje heeft laten vallen bij heb zitten janken, waren de beelden van dakloze Patrick in het programma Het Rotterdam Project. Zittend op een bankje in de afkickkliniek in Zuid-Afrika, pratend over z’n leven. Over de, op z’n Rotterdams gezegd, verschrikkelijke tyfuszooi die hij ervan gemaakt heeft. Over de kans die hij heeft om het nu anders te gaan doen. De dankbaarheid die hij uitstraalde. Het leven in z’n ogen in plaats van de zielloze uitdrukking hoe-ie zo snel mogelijk aan z’n volgende dosis vergif kon komen.

En nu kunnen we gaan zien hoe het verder gaat met Patrick. In de serie Caveman - Patrick Is Terug, die vanaf maandag te zien is op RTL 5. Patrick wordt gevolgd vanaf het moment dat hij terug is in zijn Rotterdam. Waar familie en vrienden hem met open armen ontvangen, staan de deuren van z’n dealers net zo wijd open. Gaat het Patrick lukken om een carrière als fotograaf op te bouwen? En veel belangrijker nog, om van de tyfuszooi af te blijven?

In m’n glazen bol zie ik ’m aanschuiven na de zomer bij de nieuwe talkshow van z’n maatje Beau. Vertellend dat het goed met ’m gaat. Dat-ie net zo clean is als-ie eruitziet. En dat Beau ’m dan een wekelijks of maandelijks bezoek bij z’n programma aanbiedt om z’n beste foto’s te laten zien. Daar kan geen plaatje van een bebloede tampon of portie getatoeëerde aambeien tegenop.

Article continues after the ad

Caveman - Patrick is terug is vanaf woensdag 24 april te zien bij RTL 5.

More content below the advertising