Raemon Sluiter vond de mannen van Makkelijk Scoren vorige week nog erg grappig, maar in de tweede aflevering maakten ze grappen over hem en tja, dat kan écht niet.

Vorige week schreef ik hier over de heren van het nieuwe satirische sportprogramma Makkelijk Scoren. Ik liet u vanaf deze plek weten dat ik het een goed programma vond, knap in elkaar gezet, waarbij er regelmatig hard gelachen werd op het bankie. Maar aangezien ze nog geen week later ondergetekende voor joker zetten, en niet te zuinig ook, moet ik m’n mening drastisch herzien.

Ik heb de afleveringen nog eens goed bekeken en bij nader inzien zat ik er compleet naast. Een smakeloos programma is het. Niet meer naar kijken. En al helemaal niet naar de tweede aflevering. Soms moet je ook toe kunnen geven dat je ernaast zat.

Ze hebben me wel op een idee gebracht. Sporters die zo serieus bezig zijn, kun je goed belachelijk maken, maar er is een doelgroep die zich daar nóg beter voor leent. Die zichzelf zo mogelijk nóg serieuzer neemt dan sporters: BN’ers! Er wordt niet voor niks elke dag rond 19.30 uur een minuutje of vijfentwintig aan showbizznieuws besteed.

Article continues after the ad

De opties zijn legio. Een interview met de supermarkt waar Peter R. de Vries z’n boodschappen doet, die failliet dreigt te gaan omdat ze hem elke keer 2500 euro moeten betalen als-ie er z’n halfje bruin en zakje roerbakgroente komt kopen. Peter schijnt nu zelfs te hebben gedreigd weg te blijven als ze niet boven de koelafdeling in grote letters ‘Peter R. De Vriesvak’ laten zetten.

En als we toch in de koude sfeer blijven: een item met de ijscoman die het ijsje verkocht aan Sylvie Meis, waarvan ze, and I quote, zelfs het hoorntje heeft opgegeten. Hoe heeft hij Sylvie zover gekregen? Wat zit er allemaal in het hoorntje? Welke smaak ijs had ze? Is ze nog een keertje teruggekomen? Heeft ze misschien ook een keer alleen een hoorntje besteld? Zoveel vragen!

Alberto Stegeman die compleet vermomd bij de groenteboer binnen komt lopen en dat het vriendelijke meisje achter de toonbank zegt: ‘Wat mag het vandaag zijn, Alberto?’ Een vrouw die claimt dat Maurice de Hond aan haar kont gesnuffeld heeft op straat. Erik de Vogel die vanaf een balkon op iemands hoofd poept... Dat soort dingen.

Hopelijk verleggen de heren van Makkelijk Scoren snel hun interesse. Over BN’ers grappen maken is veel leuker dan over sporters. En dan kan ik weer rustig verdergaan met m’n werk: iemand beter tegen een balletje aan laten slaan en heel goede, serieuze columns schrijven.

More content below the advertising