Goed nieuws reist snel. Slecht nieuws ook trouwens. Welke van de twee het is, laat ik aan u over. En het maakt ook niet zoveel uit, want Albert Verlinde komt toch terug op tv.

En niet te zuinig. U heeft nog even de tijd om te wennen aan het idee, maar vanaf begin volgend jaar zal hij dagelijks in een programma op SBS6 te zien zijn als deskundige. Pardon, als insider, zoals Albert zichzelf in een interview een week geleden noemde. Alles en iedereen is namelijk tegenwoordig maar deskundige, volgens de roddelprof. Als je écht van de hoed en de rand weet, ben je een insider, aldus showbizzdeskundige Albert Verlinde. 

In welk programma Albert zal opduiken, is nog onduidelijk, maar dat het door Jan Versteegh gepresenteerd gaat worden, is in ieder geval zeker. En dat is een hele prestatie, aangezien Jan buiten deze talkshow waarschijnlijk vast ook nog de programma’s Jan Switcht naar Talpa, Jan Gaat een Talkshow Presenteren, Jan Gaat op Reisen Jan Gaat Nog een Keer op Reiszal willen maken. Maar hoe laat en wat de insteek gaat zijn van z’n talkshow, laat zich nog raden.

Article continues after the ad

Ben in elk geval benieuwd of het een succes gaat worden. Beide mannen zijn zeer kundig, dat hoeven ze niet meer te bewijzen. Maar of ze de gunfactor aan hun kont hebben hangen, weet ik zo net nog niet. Beiden hebben een ego maatje Peter R. en weten dat verdomd slecht te verbergen. Het zou zomaar kunnen dat er een strijd binnen het programma gaat ontstaan. Als Jan bijdehand gaat doen tegen de opper-deskundige, zijn de rapen snel gaar.

En dan hebben we het nog niet eens over de concurrentie gehad. De vraag is of er - met de terugkeer van DWDD, de uiterst stabiele Pauw, en de steeds meer comfortabel wordende Twan Huys - überhaupt ruimte is voor nog een talkshow in Nederland. En als het meer een programma à la Boulevardwordt, gaan ze het ook niet zo snel winnen. Want er mag over dat programma gezegd worden dat het nog niet zo lekker loopt, maar als de kijkers er wel gewoon blijven hangen, lijkt me dat ook niet iets waar je zomaar even de strijd van wint.

Kortom, genoeg onzekere factoren en dus wachten we maar rustig af hoe het gaat lopen. U bent dankzij deze deskundige in ieder geval weer helemaal op de hoogte. Wat zeg ik? Insider bedoelde ik natuurlijk.

More content below the advertising