Source
RTL Nederland

Veronica Magazine's filmredacteur Klaas Kaptijn over zijn belevenissen in de bioscoop en Hollywood.

Dit ligt absoluut aan mij, maar tot een paar weken terug wist ik niet eens dat De Film van Dylan Haegens überhaupt gemaakt was.

Als filmgast van Veronica Magazine is het mijn taak om op de hoogte te blijven van alle films die ertoe doen, maar ik heb het blijkbaar niet geregistreerd. Ik heb het nog even nagezocht en de distributeur heeft me keurig persberichten gestuurd, inclusief eentje waarin ze mededeelden dat nota bene Juf Ank en Rico Verhoeven erin meespelen, maar het is gewoon niet blijven hangen.

Mocht je je net als ik afvragen waar dit eigenlijk over gaat: Dylan Haegens is een van de best bekeken Nederlandse YouTubers en hij heeft een film gemaakt waar op het moment dat ik dit tik al 75.000 mensen heen zijn geweest. Echt geen randverschijnsel dus, zoals iedereen tussen de acht en dertien al lang weet. En daar heb je de reden dat er op deze pagina’s niks over die film te lezen was: hij is niet gemaakt voor mij of mijn lieve collega’s en ook niet voor negentig procent van onze lezers. En toch voelde het onwennig om erachter te komen dat er een lustig groeiende tak van de Nederlandse filmindustrie bestaat waar ik zo goed als niks vanaf weet.

Article continues after the ad

Daar kan ik wat aan doen natuurlijk, maar toen werd ik in de bioscoop opeens geconfronteerd met de trailer van Elvy’s Wereld So Ibiza, een film over een meisje dat meedoet aan een kledingontwerpwedstrijd op Ibiza, waarvan de cast uitpuilt van de YouTubers van wie ook nog nooit had gehoord. Het zag er afschuwelijk uit. Ik voelde me oud, maar ook heel wijs. En ik vond het prima zo.

 

More content below the advertising