Veronica Magazine's filmredacteur Klaas Kaptijn over First Man, de nieuwe film van La La Land-regisseur Damien Chazelle.

Het zal je opgevallen zijn dat het alweer september is: de maand van de filmfestivals waarmee Award Season ingeluid wordt in Hollywood. Ik was graag gaan kijken wat er allemaal te beleven is in Venetië en Toronto, maar dat is niet gelukt. Laat ik het zo zeggen: de volgende keer ga ik proberen een vakantie te plannen die niet overlapt met twee filmfestivals tegelijk. Maar je hoeft niet ter plaatse te zijn om mee te krijgen dat er één film is die op alle twee de filmfeestjes (ja, beide festivals wilden ‘m hebben) naar voren is gesprint als de favoriet voor de prijzen straks in de winter. 

First Man is de nieuwe film van Damien Chazelle, de regisseur van La La Land, die voor die film een Oscar naar huis mocht nemen. Deze keer laat hij Ryan Gosling niet zingend dansen, maar hijst hij hem in het astronautenpak van Neil Armstrong, de eerste mens op de maan. Deze legendarische figuur is altijd een beetje een mysterieuze man gebleven: anders dan reisgenoot Buzz Aldrin bijvoorbeeld was hij behoorlijk mediaschuw. Dankzij de film komen we meer te weten over zijn voorbereidingen op de reis van zijn leven en wat een bezoek aan zo’n lege plek als het oppervlak van de maan kan doen met een mens. 

 
Het klinkt als een fenomenale film en ik kan niet wachten om hem te gaan zien. En als je weet dat drie van de vier laatste winnaars van de Oscar voor Beste Film in première gingen in Venetië, hebben we hier misschien wel met de volgende te maken. Maar je moet ook niet te vroeg pieken met de aandacht, dus ik houd er weer over op. Tot hij gaat draaien volgende maand, natuurlijk.
Article continues after the ad
More content below the advertising