In de tijd dat mijn ouders nog bepaalden wat ik keek, waren ze nogal streng op films en series waarin geweld voorkwam. 

Zodoende heb ik in de jaren 80 weinig gezien van klassiekers als Knight Rider, Miami Vice en The A-Team, want die kwamen niet door de keuring. Om dezelfde reden heb ik toen niet kunnen genieten van de man die geweld zo’n beetje verpersoonlijkte: Sylvester Stallone, die met veel succes om zich heen sloeg en schoot als Rocky en Rambo.

Hoe ironisch dus dat juist hij een generatie later iets heeft gemaakt waardoor ik en mijn eigen zoon eindelijk iets hebben om samen naar te kijken. Het blijkt namelijk nog best lastig om zoiets te vinden. Hij is nu zes en speelt liever Mario-games dan dat hij een serie kijkt en áls hij dan een keer Netflix voor zijn neus heeft, klikt hij liever op een vertrouwde aflevering van Nijntje dan dat hij wat kiest waar ik ook nog enig plezier aan beleef. Dat neem ik hem uiteraard niet kwalijk, maar soms word ik wel een beetje jaloers op onze hoofdredacteur Debby, die met haar zesjarige lekker Star Wars kijkt, of haaienthrillers.

Maar toen probeerde ik het eens met Ultimate Beastmaster, een extreme spelshow van Stallone waarin superfitte types als kickboksers en turners proberen een gruwelijk moeilijke stormbaan te bedwingen. Zoonlief vindt die halsbrekende toeren prachtig en kan zelfs lachen om de vreselijk onleuke commentatoren. Maar dat maakt me niet uit als we lekker samen aan het kijken zijn. Sly: bedankt!

Article continues after the ad

 

More content below the advertising