Veronica Magazine's filmredacteur Klaas Kaptijn voorspelde het al voor de première; Venom is geen hoogvlieger.  

Mocht je vorige week een ijselijk geschreeuw hebben gehoord dat je niet helemaal kon plaatsen: dat was het geluid van een miljoen fanboys die het nieuws kregen dat Venom gekeurd is voor 13 jaar en ouder. Ja, de anti-superheldenfilm met Tom Hardy als journalist die geconsumeerd wordt door een buitenaardse symbioot wordt niet het gore-festijn waar de fans op gehoopt hadden. Of beter gezegd: de studio ze had beloofd.

De makers hebben keurig volgens afspraak een film gemaakt waarin de oppermachtige glibber mensen de kop afbijt, maar na een staaltje knip- en plakwerk gaan we dat dus niet zien als hij eenmaal draait vanaf 4 oktober. En al heb ik geen duit in het zakje gedaan bij de giftige comments gewijd aan dit teleurstellende verhaal, vind ik het wel erg jammer dat er zo lafjes met Venom wordt omgesprongen. Deze film heeft al het brute geweld en gestoorde wendingen in zich om in het rijtje te komen bij The Crow, Sin City, Wanted en Kick-Ass: bikkelharde stripverfilmingen waar de liefhebbers nu nog steeds graag naar kijken. En dat is heel wat in dit hap-slik-weg-genre.

De laatste jaren durven de grote studio’s steeds meer aan wat dat betreft: er werden bijvoorbeeld vrachten geld gestopt in de Deadpool-films en Wolverine-apotheose Logan en dat is dubbel en dwars terugverdiend. Maar in het geval van Venom speelt er nog wat: we hebben hier namelijk te maken met één van de populairste aartsvijanden van Spider-Man en de studio wil alle opties open houden om hem en Spidey in de toekomst weer samen te brengen in een wat familievriendelijkere film. Maar ja, we hebben met Spider-Man 3 gezien hoe rampzalig dat de vorige keer afliep. Eerst maar eens afwachten hoe deze film uitpakt, die helaas pas een dag voor de première aan de pers getoond wordt. Ook al zo’n teken aan de wand…

Article continues after the ad
More content below the advertising