Radio 10-dj en muziekfreak Gerard Ekdom heeft een verhaal over iedere plaat. Dit keer: Jive Talkin' van Boogie Box High.

In de jaren 80 werd ik werkelijk overladen met platen. Ze kwamen hard op me af via de radio en televisie en ik wilde ze allemaal hebben. Ik tapete, zoals iedereen, de Soulshow van Ferry Maat en stond in de laatste week van het jaar met mijn cassetterecorder klaar om The Grandmix van Ben Liebrand op te nemen.

Heel veel platen kende ik door die mixen. Soms zelfs de volgorde ervan. Mijn meest gedraaide Grandmix moet toch wel die van 1987 zijn geweest. In die mix zat een hoop George Michael, want 1987 was zijn jaar. Hij had dat jaar louter top-10 hits. Tussen al die kneiters door scoorde hij dus onder een schuilnaam nóg een dikke hit dat jaar.

Article continues after the ad

Boogie Box High heette dat project. George’s neef Andros Georgio zat erachter, maar George raakte erdoor geïnspireerd en besloot alle zangpartijen op zich te nemen in dezelfde studio waar hij zijn album Faith opnam. De Bee Gees cover Jive Talking werd dat jaar een top-10 hit. Ik dacht altijd dat ik dat nummer wel kon vinden op George’s debuutalbum, maar niks bleek minder waar.

Het bleef een mysterie. Niemand wist ‘officieel’ dat George’s stem was die je hoorde op dit nummer. Hij heeft het bovendien ook nooit toegegeven. Heerlijk vind ik dat soort verhalen. Er zijn er een hoop in de popmuziek. Boogie Box High is dus George Michael. Ik heb het altijd een prima cover gevonden!

More content below the advertising