Volgend jaar gaat Disney een stap maken die ze weer dichter bij totale wereldheerschappij zal brengen: ze gaan hun nieuwe streamingdienst uitrollen. 

Dat was al langer bekend, maar het beestje heeft nu ook een naam: het niet erg spannende Disney+. Maar wat ze ermee van plan zijn, is dat absoluut wel. Ik denk dat ze bij marktleider Netflix inmiddels een beetje zenuwachtig aan het worden zijn: in het voorjaar van 2019 knalt Disney 500 films en 7000 afleveringen van tv-series online. En daar gaan daarna nog een heleboel interessante series en films bijkomen die speciaal voor Disney+ gemaakt worden. Vooruit, een paar highlights. 

Article continues after the ad

Er komen Marvel-series waarin bijfiguren zoals Loki en Scarlet Witch het stralend middelpunt worden én gespeeld worden door de acteurs die ze in de films al tot leven hebben gewekt. De wezens uit Monsters Inc. komen weer in actie in een nieuwe animatieserie. En waar waarschijnlijk de meeste mensen nu al om staan te springen: meerdere Star Wars-series, waaronder eentje die qua plot voorafgaat aan Rogue One én een gigantisch project met een Game of Thrones-achtig budget en de titel The Mandalorian

Op filmvlak komt er onder meer een live action-versie van Lady and the Tramp en gaan er remakes gemaakt worden van Three Men and a Baby, Father of the Bride, Honey, I Shrunk the Kids en nog veel meer oude favorieten. Kortom: de methode van alles wat al bekend is uitknijpen tot de laatste druppel, wordt vrolijk voortgezet. En uiteraard wordt alles van Disney dat op Netflix te zien was eraf gehaald, wat Disney schijnbaar zo’n 300 miljoen dollar per jaar aan inkomsten gaat schelen. Maar ik weet zéker dat ze dat driedubbel en dwars gaan terugverdienen met hun nieuwe speeltje. Onder meer met mijn geld waarschijnlijk.

More content below the advertising