Siham Raijoul en Maarten Steendam in Veronica Magazine
Source
Foto: Stef Nagel

Maarten Steendam en Siham Raijoul zijn de twee nieuwe gezichten van Hart van Nederland. Veronica Magazine sprak met het duo.

Is het a dream come true om achter de Hart-desk te staan?

Maarten: “Voor mij wel. Voordat ik bij Telegraaf TV kwam, heb ik dertien jaar als duopresentator bij RTV Utrecht gewerkt. Wat ik nog nooit had gedaan, was landelijke tv. Dat vind ik heel erg leuk aan Hart van Nederland, naast het feit dat we laagdrempelig nieuws brengen. Een zwaar nieuwsprogramma past niet bij mij – ik maak liever een vertaalslag naar items die makkelijk te begrijpen zijn voor iedereen.”

Siham: “Ik werkte al tien jaar bij het Jeugdjournaal. Dat had ik nog jaren kunnen blijven doen, maar voor mijn gevoel was ik er uitgeleerd. Deze job is uit mijn comfortzone, omdat het zo anders is dan het Jeugdjournaal. Het was een spannende stap, maar ik ervaar het tot nu toe als ontzettend leuk.”

Article continues after the ad

Om in Hart van Nederland-termen te blijven: hoe Nederlands is jullie hart?

Maarten: “Ik ben heel erg gesteld op Nederland. Als je kijkt naar onze wegen, pensioenen en voorzieningen, dan vind ik dat wij in een paradijs wonen. Ik heb een oom en tante die in Spanje wonen, toch best een welvarend land, en die zeggen dat ook. Wij hebben niks te klagen, alles is hier zo goed geregeld. Als ik terugkom van vakantie, ben ik ook altijd blij om weer in Nederland te zijn.”

Siham: “Ik voel me heel Brabants, omdat dat de plek is waar ik ben geboren en tot drie jaar geleden heb gewoond. Sinds drie jaar heb ik een huisje in Amsterdam, maar dat is zo’n ander stuk van Nederland. Ik denk dus niet dat ik kan zeggen dat mijn hart typisch Nederlands of voor mijn part typisch Marokkaans is. Het is van alles wat.”

Is het een goeie zaak dat er dit jaar voor het eerst mannen in het team zitten?

Maarten: “Ik vind het een gewaagde keuze, om het na 25 jaar anders te gaan doen. Maar ik ben blij dat ik het mag doen, en ik geloof dat het een goede aanvulling kan zijn, net zoals Siham een aanvulling is met wat zij aan ervaring en kennis op tafel legt.”

Siham: “Het is eigenlijk raar dat er niet eerder mannen in het team zaten, want onze maatschappij bestaat voor de helft uit mannen en voor de helft uit vrouwen. Voor de mannelijke kijkers lijkt het me ook leuk als er een man staat, zodat ze zich met hem kunnen identificeren.”

Hart van Nederland is dagelijks te zien om 17:45 uur (vroege editie) en 22:30 uur (late editie) op SBS6.

Het complete interview met Maarten Steendam en Siham Raijoul staat in Veronica Magazine nummer 28.

More content below the advertising