Foto: Hélène Wiesenhaan
Foto: Hélène Wiesenhaan

Hélène Hendriks is tussen alle mannelijke sportverslaggevers een opvallende verschijning. In Veronica Magazine vertelt Hendriks over haar ervaringen in deze mannenwereld. 

Sportjournaliste Hélène Hendriks wordt regelmatig gevraagd om haar mening te geven, maar ze weet ook wel waarom. "Komt voor een deel doordat ik een vrouw ben." Ze zegt daarom ook niet overal ja op. "Laatst vroeg een tv-programma me om aan te schuiven voor een item over Zlatan Ibrahimovic. Toen dacht ik bij mezelf: ja, dat kan ik wel doen, maar ik heb die gozer nog nooit geïnterviewd. Terwijl mijn collega Jan Joost van Gangelen Zlatan van dichtbij heeft meegemaakt. Dan moeten ze hém vragen."

Ze zorgt ook altijd voor voldoende professionele afstand. "Als vrouw moet je toch een beetje uitkijken. Als je contact gaat zoeken met voetballers, kunnen ze daar toch iets achter zoeken. Dat nadeel heb je als vrouw. Dus ik ga niet appen of bellen met spelers uit de eredivisie." Hendriks heeft wel favorieten om te interviewen. "Iedereen weet dat ik Tom Beugelsdijk van ADO Den Haag een heel leuke gast vind. Iemand die lol uitstraalt. En ik ben heel blij met de komst van trainer Mark van Bommel bij PSV. Hij is toch wat meer ‘outspoken’ in interviews dan zijn voorganger Phillip Cocu."

Article continues after the ad

Veel voetballers hebben de neiging om in clichés te antwoorden en dat maakt het werk van sportjournalisten een stuk lastiger. De presentatrice van FOX Sports en Veronica vindt het daarom fijn als ze een beetje tegengas krijgt. "Van Bommel heeft er een handje van een wedervraag te stellen. Dan krijg je een veel spannender gesprek. Vind ik zelf wel prettig, die interactie." 

Ze is zelf een liefhebber van schurende televisie en kijkt lachend terug op het moment dat Giovanni van Bronckhorst boos op haar werd. "Het was na afloop van een wedstrijd tegen AZ en ik vroeg iets over een bepaalde wissel. Ik vroeg daar twee keer over door en toen had hij het wel gehad. ‘Het is niet mijn probleem dat jij het niet begrijpt’, zei hij toen. Aan de ene kant schrik je dan even, aan de andere kant denk je: fijn, er zit tóch behoorlijk wat pit in die man."

Het volledige interview met Hélène Hendriks is te lezen in Veronica Magazine. 

More content below the advertising